Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

LUCRĂRILE DE REMEDIERE A URMĂRILOR ACCIDENTULUI AVIATIC DE LA AEROPORTUL CHIŞINĂU S-AU ÎNCHEIAT

14.04.2008

Chişinău. În zilele de odihnă, toate lucrările de remediere a urmărilor accidentului aviatic, produs vineri seara, au fost încheiate, a declarat presei directorul interimar al Administraţiei de Stat a Aviaţiei Civile (ASAC) a Moldovei, Iurie Zidu.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, responsabilul a afirmat că cel mai mare accident aviatic pentru istoricul Aeroportului Internaţional  Chişinău nu a afectat orarul activităţii aeroportului, pentru că s-a produs dincolo de hotarele pistei de decolare. Doar vineri seara, au fost reţinute avioanele din Moscova, Verona şi Budapesta, care urmau să aterizeze imediat după accident.   „Echipele de intervenţie şi-au făcut lucrul. Sîmbătă ele au încheiat evacuarea resturilor, au ridicat cu ajutorul macaralei toate rămăşiţele ca să recupereze cadavrul celei dea opta victime a catastrofei. Acum, va lucra comisia de anchetă care va studia minuţios locul accidentului şi toate probele. Ipoteza atacului terorist sau a unui accident intenţionat, practic, se exclude. Comandantul echipajului, Valentin Burghelo, imediat după decolare a anunţat despre defecţiunile tehnice, inclusiv despre faptul că pe panoul de comandă a ars becul presiunii joase a uleiului. În plus, dispecerul a comunicat că imediat după decolare, de pe ecranele dispecerilor au dispărut datele privind altitudinea zborului, viteza avionului şi disponibilul de combustibil în rezervoare. Aceasta însemna că senzorul corespunzător de la bordul navei nu funcţionează. S-a decis întoarcerea avionului, dar la aterizare s-a produs catastrofa. Comisia va avea de stabilit de ce coborîrea a avut loc înainte de timp şi avionul cu rezervoarele pline s-a atins de pămînt înainte să ajungă la pista de aterizare”, a spus Zidu.

El a presupus că datele din cutiile negre găsite vor ajuta cercetările. descifrarea a început, dar rezultatele se vor cunoaşte nu mai devreme decît peste o săptămînă.

Zidu a mai informat că ASAC a solicitat asistenţa specialiştilor ruşi şi ucraineni, care au o experienţă mai vastă de cercetare a accidentelor aviatice. Luni dimineaţa, un grup de experţi de la Comisia Aeronautică Internaţională a sosit la Chişinău ca să acorde concursul în stabilirea cauzelor accidentului. Experţii se vor alătura imediat comisiei de anchetă, constituite de ASAC, care activează în paralel cu comisia de cercetare a cauzelor prăbuşirii avionului, compusă din reprezentanţi ai Procuraturii Generale, ai Ministerului Afacerilor Interne, ai Serviciului de Informaţii şi Securitate.

INFOTAG precizează: Avionul marfă AN-32, proprietate a companiei aeriene sudaneze  „Kata Air Transport”,  s-a prăbuşit, vineri seara, în timpul aterizării la Aeroportul Chişinău.  În ajun, timp de o lună, avionul a fost supus unei reparaţii complete la Chişinău - s-au reparat motorul şi agregatele principale, au fost înlocuite roţile, nava a fost vopsită. La începutul săptămînii, aparatul de zbor a trecut testarea completă şi a efectuat zboruri de probă.  Toate agregatele funcţionau normal. Vineri, în jurul orelor 22, nava luase cursa  КТО 007 Chişinău – Hartum (Sudan), cu escală la Antalia (Turcia). Avionul avea la bord opt persoane (patru membri ai echipajului şi patru tehnicieni), era cu rezervoarele pline de combustibil şi încărcat cu piese de schimb, precum şi cu 2,361 tone de ulei tehnic. Avionul a fost produs la uzina „Aviant” din Kiev, este considerat sigur şi poate decola şi ateriza cu un singur motor în funcţiune. Acum, peste 350 de avioane de modelul AN-32 se exploatează cu succes în ţări diferite ca condiţii climatice, inclusiv în India, Sri Lanka, Columbia, Peru, Mexic, ţările CSI, Africa.

Acesta este al treilea caz, din ultimii ani, cînd cetăţeni ai Moldovei îşi pierd viaţa în accidente cu aeronave AN. În anul 2005, un cetăţean al Moldovei a murit în Sudan, iar în 2007 alţi cinci cetăţeni – în Irak.

Adaugă comentariu

MAIB promotii