Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

ACŢIONARUL EXIMBANK GRUPPO VENETO BANCA A INVESTIT TOT BENEFICIUL, DE €3,5 MLN., ÎN DEZVOLTAREA BĂNCII

15.04.2008

Chişinău. Adunarea acţionarilor  Eximbank Gruppo Veneto Banca, din 14 aprilie, a decis să direcţioneze 2,87 mln. lei sau 5% din beneficiul net al băncii pe anul 2007, de 57,43 mln. lei, pentru majorarea fondului de rezervă, iar restul sumei  (54,56 mln. lei) va fi raportat la beneficiul nerepartizat.

Agenţia INFOTAG transmite cu referire la serviciul de presă al băncii că la adunarea care a avut loc în or. Montebelluna (provincia Trevizo, Italia), au fost aprobate  rezultatele financiare şi remarcată buna activitate a companiei fiică moldoveneşti în primul an complet de lucru în cadrul grupului bancar italian  Veneto Banca.

Veneto Banca, în calitate de acţionar majoritar, a crescut capitalul social al Eximbank-ului cu 250 mln. lei, făcînd ca Eximbank să devină lider la acest indicator pe sistemul bancar al Moldovei şi să ocupe locul doi după mărimea capitralului de nivelul I. La sfîrşitul anului 2007, capitalul social depăşea de 10 ori nivelul capitalului băncii la momentul cumpărării de către grupul bancar italian şi de  5,2 ori – media capitalului social al băncilor locale.

În condiţiile deficitului de resurse financiare pe termen lung pe piaţa financiară locală,  compania mamă a oferit Eximbank-ului linii de credit pe o perioadă lungă şi medie în sumă totală de  €39,2 mln. Activele băncii au crescut cu 1,3 mlrd. lei (97,8%), pînă la 2,7 mlrd.; portofoliul de credite - cu 92,7%, pînă la 1,8 mlrd. lei; valoarea depozitelor atrase – cu 44,2%, pînă la 1,3 mlrd.; capitalul acţionar - cu 71,4%, pînă la 752,1 mln.; beneficial net – cu 243,7% pînă la 57,4 mln. lei.

Adunarea a aprobat statutul băncii în redacţie nouă şi componenţa Consiliului Băncii; a trasat planurile de extindere teritorială a băncii prin inaugurarea de filiale şi reprezentanţe noi.

În calitate de companie de audit pentru anul 2008 a fost aprobată  „PricewaterhouseCoopers Audit” (Moldova).

Adaugă comentariu

MAIB promotii