Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

FUNERALIILE VICTIMELOR ACCIDENTULUI AVIATIC AU LOC LA CHIŞINĂU

17.04.2008

Chişinău. Joi, la Chişinău au loc funeraliile victimelor accidentului aviatic din 11 aprilie. În prima jumătate a zilei, la Administraţia de Stat a Aviaţiei Civile (ASAC) a aut loc un miting de doliu. Sute de oameni, inclusiv rudele, apropiaţii şi colegii celor decedaţi au venit ca să-şi ia rămas bun de la piloţii şi tehnicienii moldoveni, care şi-au pierdut viaţa.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, pe 11 aprilie, seara tîrziu, avionul AN-32  al companiei sudaneze Kata Air Transport (КАТ) s-a prăbuşit la sol în timpul aterizării la Aeroportul Chişinău. În accident au murit patru cetăţeni moldoveni -  comandantul Valentin Burghelo, Nicolai Dimitrişin, Vadim Crasilnicov, Andrei Moiseenco, şi patru ucraineni – Veaceslav Vdovenco, Anatoli Voloşciuc, Valentin Gaiduc şi Andrei Tihonov. Cadavrele tuturor au fost identificate, iar familiile au primit certificatele de deces.

Guvernul Moldovei şi-a asumat toate cheltuielile legate de funeraliile victimelor. Familiile răposaţilor, inclusiv ale celor ucraineni,  vor primi compensaţii de cîte 3 mii dolari.

Alexandr Gavrilenco, reprezentantul firmei КАТ la Chişinău, a comunicat  Agenţiei INFOTAG că familiile victimelor vor primi şi despăgubiri de $15 mii, pentru că membrii echipajului şi tehnicienii fuseseră asiguraţi pentru caz de deces la o companie de asigurări din Rusia. Familiile vor ridica despăgubirile după ce toate actele vor fi perfectate.

Toţi cetăţenii moldoveni decedaţi vor fi înmormîntaţi alături, la cimitirul orăşenesc Chişinău, în preajma mormintelor a cinci membri ai echipajului avionului moldovenesc AN-26, care s-a prăbuşit în ianuarie 2007, în Irak.

Corpurile neînsufleţite ale celor patru cetăţeni ucraineni au fost transportate în patrie şi vor fi înmormîntate vineri.

Mai înainte, vicedirectorul General ASAC, Eugen Dvornic, declarase presei că descifrarea cutiilor negre ale avionului a început marţi, la laboratorul Comitetului Aviatic Interstatal din Moscova. În paralel, o comisie de anchetă, constituită în R.Moldova, cercetează împrejurările accidentului, pe baza probelor acumulate la faţa locului. Pînă acum, specialiştii nu au lansat ipoteze oficiale asupra cauzei prăbuşirii lui AN-32. Anchetatorii merg pe mai multe ipoteze, inclusiv cea a defecţiunilor tehnice şi a erorii de pilotaj. După ce au avut probleme la decolare, piloţii au solicitat aterizarea şi au coborît avionul manual.

Adaugă comentariu

MAIB promotii