Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UN CD CU 3000 DE MELODII DIN FOLCLORUL ROMÂNESC A FOST LANSAT ÎN R.MOLDOVA

18.04.2008

Chişinău. Un CD cu 3000 de melodii instrumentale din folclorul românesc a fost lansat, în R. Moldova, într-o recentă conferinţă de presă  la Academia de Ştiinţe a Moldovei. CD-ul intitulat „Folclorul muzical instrumental românesc de pretutindeni” a fost prezentat de către Constantin Rusnac, profesor universitar şi compozitor, Secretar General al Comisiei Naţionale a R. Moldova pentru UNESCO.

Potrivit Agenţiei INFOTAG,  proiectul editorial a fost iniţiat de Anatol Vidraşcu, Directorul General al Grupului Editorial „Litera”, şi susţinut de Comisia Naţională a Republicii Moldova pentru UNESCO, Biroul Regional UNESCO din Moscova şi Institutul Cultural European.

Vidraşcu a declarat pentru Agenţia INFOTAG  că CD-ul conţine melodii din perioada sec. XIX şi pînă în prezent, şi prin intermediul CD-ului oamenii vor avea acces la melodiile care se găsesc foarte rar sau care au fost date uitării. „Oriunde s-ar afla cei plecaţi după hotarele ţării noastre, acest CD îi va apropia de frumoasa cultură românească”, a spus el.

Constantin Rusnac, a comunicat reporterului INFOTAG că la CD s-a lucrat foarte mult şi a fost nevoie şi de foarte multă răbdare. „Împreună cu Anatol Vidraşcu am lucrat la acest compact disc aproape trei ani. Melodiile le-am colectat de la bibliotecile din ţară şi din România. Am mers chiar la Râmnicu Vâlcea pentru a completa lista pieselor. Dar acestea sînt doar cîteva perle din varietatea culturii noastre. Chiar dacă uneori munca la acest CD mă epuiza, totuşi plăcerea era mai mare. Iar rezultatul, cred eu, va fi şi mai mare”, a declarat Rusnac.

Directorul Grupului Editorial „Litera” a anunţat că lucrul la CD va continua iar ascultătorii vor avea prilejul să se bucure de piese noi. În viitor, CD-ul urmează să fie completat cu încă peste 10 mii de melodii instrumentale româneşti cu influenţe din folclorul altor ţări.

CD-ul „Folclor muzical instrumental românesc de pretutindeni” a fost editat pentru început în 1000 de exemplare şi poate fi cumpărat din librăriile „Litera” din R.Moldova şi România.

Adaugă comentariu

MAIB promotii