Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

STATUL VA EXTINDE ASISTENŢA PENTRU PERSOANELE CARE AU SUFERIT DE PE URMA CATASTROFEI DE LA CERNOBÎL

25.04.2008

Chişinău. Cetăţenii care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Cernobîl vor fi asiguraţi cu produse alimentare şi cu suplimente alimentare care contribuie la eliminarea a radionuclizilor din organism, s-a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă organizată la Ministerul Protecţiei Sociale, Familiei şi Copilului (MPSFC).

Potrivit Agenţiei INFOTAG, ministrul  Galina Balmoş a informat că Guvernul urmează să adopte proiectul  pentru aprobarea regulamentului cu privire la asigurarea cu suplimentele alimentare respective, iar MPSFC  şi Ministerul Sănătăţii lucrează la lista alimentelor care contribuie la eliminarea bionuclizilor din organism, pentru  ca ulterior ea să fie aprobată prin hotărîre de Guvern”.

„În prezent, în R. Moldova stau la evidenţă circa 2700 de persoane, care au fost mobilizate în urma acţiunii de lichidare a consecinţelor catastrofei de la Cernobîl. Dintre aceştia, în anul 2007, au fost luaţi în evidenţă de către Casa Naţională de Asigurări Sociale 250 de participanţi, 2496 de invalizi, inclusiv: 347 – de gradul I, 2041 – de gradul II şi 108 – de gradul III. Persoanelor care au devenit invalide şi familiilor persoanelor decedate  li s-au stabilit pensii conform legislaţiei în vigoare. Compensaţia unică pentru prejudiciul adus sănătăţii invalizilor este în mărime de un salariu mediu lunar pe republică, iar pentru familiile care şi-au pierdut întreţinătorul este de 15 salarii medii pe republică. La pierderea întreţinătorului compensaţia anuală este de 360 lei, concediul suplimentar este în cuantumul de 1394 lei. Prestaţia lunară pentru invalizii de gr. I este de 1799 lei (după indexarea de la 1 aprilie), de gr.II – 1371 lei, de gr. III – 693 lei”, a declarat ministrul.

Solicitat de INFOTAG, Anatolie Bagrin, director executiv al Fondului Republican de Susţinere Socială a Populaţiei, a spus că, o dată la cinci ani, se oferă ajutoare unice cetăţenilor care au avut de suferit de pe urma catastrofei.  „Valoarea acestor ajutoare este de două ori mai mare decît a celor oferite în fiecare an. În plus, oferim ajutor persoanelor care suferă de diferite maladii în urma lichidării consecinţelor catastrofei. Aceste persoane au nevoie de un tratament regulat şi destul de des. De aceea noi îi asigurăm cu tratamentul pe care îl prescrie medicul după spitalizare, în caz dacă e necesară”, a precizat el.

INFOTAG precizează: Pe 26 aprilie se vor împlini 22 de ani de la catastrofa de la Cernobîl, care a avut loc la aceeaşi dată, în anul 1986. 600.000 de persoane au fost mobilizate pentru lichidarea efectelor exploziei.

Adaugă comentariu

MAIB promotii