Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

VLADIMIR VORONIN: R.MOLDOVA ESTE APROAPE CA NICIODATĂ DE REZOLVAREA PAŞNICĂ A PROBLEMEI TRANSNISTRENE

06.05.2008

Chişinău. „Astăzi, Moldova este mai aproape ca niciodată de a rezolva pe cale paşnică problema transnistreană”, a declarat Preşedintele Vladimir Voronin, în alocuţiunea rostită, în zilele de odihnă trecute, la  Reuniunea a XV-a a Şefilor de Stat din Europa Centrală, care a avut loc la Ohrid (Macedonia), transmite Agenţia INFOTAG cu referire la serviciul de presă prezidenţial.

„Pentru ţara mea identificarea soluţiei viabile a acestui conflict politic este valabilă doar în formatul „5+2” şi are un rol determinant pentru procesul de reglementare, care ar putea fi un exemplu pentru soluţionarea conflictelor îngheţate prin metode paşnice, ce asigură independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a statului”, a spus Voronin.

El a apreciat că integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană va contribui la reglementarea transnistreană; că „pentru Republica Moldova, extinderea UE nu este o provocare, ci mai degrabă o oportunitate pentru dezvoltarea prosperă a ţării şi reîntregirea Europei commune”; R.Moldova “a fost şi întotdeauna va fi un stat european, care în pofida evoluţiilor istorice a ştiut să-şi păstreze tradiţiile culturale şi identitatea sa naţională distinctă, valori care sperăm vor fi readuse în spaţiul său firesc de multiculturalism şi polietnism European”.

Voronin a subliniat că este extrem de important ca extinderea UE “să aducă un impact pozitiv şi avantaje pentru toţi cei care împărtăşesc valorile europene şi prin eforturi comune să evităm crearea unor noi bariere între state şi cetăţenii Europei”; că integrarea europeană este obiectivul primordial al Moldovei. “Pe durata a peste trei ani am implementat împreună cu partenerii noştri din Uniunea Europeană Planul Individual de Acţiuni, un document ambiţios, realizarea căruia în final a fost apreciată pozitiv. Împreună am atins rezultate bune, realizînd de comun cu UE şi un şir de acţiuni inedite, chiar pentru experienţa europeană, cum ar fi inaugurarea Centrului Comun de Vize, instituirea Misiunii EUBAM la frontiera moldo-ucraineană sau avansarea dialogului moldo-comunitar privind Parteneriatul de Mobilitate. Este extrem de important să avansăm pe calea integrării graduale în UE a Republicii Moldova şi sîntem ferm decişi de a merge mai departe, planurile pentru viitor fiind şi mai ambiţioase”, a accentuat şeful statului.

El şi-a exprimat speranţa că în termene cît de curînd posibile Uniunea Europeană va lansa procesul de reflecţii asupra viitorului cadru juridic cu R.Moldova şi pînă la finele anului curent va adopta mandatul de negocieri, care va oferi accesul gradual la cele patru libertăţi ale UE, indiferent de forma şi denumirea pe care îl va purta acest acord. “La rîndul nostru, continuăm procesul de ajustare şi racordare la standardele UE în toate domeniile de activitate, pledînd pentru dezvoltarea Republicii Moldova într-un ritm european şi democratic, bazat pe practici de succes şi cu suportul partenerilor europeni”, a declarat Voronin. El a mai estimat că “indiferent de aspectele pe care le capătă procesul de extindere a UE, este evident că acesta are un caracter ambivalent, care impune schimbări, atît în interiorul Uniunii Europene, cît şi în relaţiile acesteia cu statele din imediata sa vecinătate”.

În timpul summitului de la Ohrid, Preşedintele Republicii Moldova a avut întrevederi bilaterale cu omologii săi din Polonia, Turcia, serbia, Slovenia şi Cehia.

Adaugă comentariu

MAIB promotii