Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

MINISTERUL AGRICULTURII ESTE ÎNGRIJORAT ÎN LEGĂTURĂ CU MERSUL SEMĂNATULUI AGRICOL DE PRIMĂVARĂ

13.05.2008

Chişinău.  Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare este îngrijorat de modul în care se desfăşoară semănatului culturilor de primăvară.

Surse din minister au comunicat  Agenţiei INFOTAG că ministrul Anatolie Gorodenco a convocat recent o şedinţă cu factorii responsabili, în care s-a anunţat că lucrările au fost executate pe  doar jumătate din cele   776,3 mii ha preconizate pentru însămînţare.

„Aceasta este mai puţin cu aproape 20%  în comparaţie cu perioada similară a anului trecut. Cauza tergiversării lucrărilor la semănat au constituit-o ploile care a cuprins întregul teritoriu al republicii.  La moment dispunem de cantităţi de precipitaţii care depăşesc cca 50 la sută din norma anuală ceea ce ne dă speranţe că vom avea un an agricol destul de bun, dar totodată trebuie folosit la maximum timpul favorabil că pînă la 20 mai să aducem la bun sfîrşit semănatul culturilor de primăvară”, a spus Gorodenco.

El a informat că,  pînă  acum, au  fost semănate peste 100 mii ha cu culturi timpurii; că semănatul de primăvară se desfăşoară lent în mai multe raioane. În 14 dintre acestea suprafaţa semănată este mai mică decît media pe republică. În raionul Nisporeni semănatul a fost executat pe 13%  din toate suprafeţele preconizate, în mun. Chişinău - pe doar 15%, în raioanele Rezina, Edineţ, Donduşeni şi Cahul – pe pînă la 30% din terenuri.

Ministrul a precizat că s-au alocat 40 mln. lei pentru procurarea a 3,5 mii tone de motorină, distribuită pînă acum producătorilor agricoli, care au pregătit solul pentru lucrările de primăvară. De asemenea au fost distribuite 823 tone de seminţe calitative unui număr de 82 mii de proprietari care îşi prelucrează individual pământul. Din Fondul de Subvenţionare s-au alocat subvenţii care constituie pentru anul curent 270 mln.lei. Pînă acum, din cele 18 mln. lei alocaţi subvenţionării în agricultură 12 mln. au fost valorificaţi.

Au fost lansate peste 300 dispozitive de rachetă pentru combaterea ploilor cu grindină, pentru care s-au alocat cca 43 mln.lei, pentru anul 2008.

Adaugă comentariu

MAIB promotii