Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

MAEIE ÎNVINUIEŞTE UNELE FORŢE POLITICE DE DEZINFORMAREA POPULAŢIEI PIRIVIND MICUL TRAFIC LA FRONTIERĂ

14.05.2008

Chişinău. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene se arată îngrijorat în legătură cu campania de dezinformare a populaţiei Moldovei în problema micului trafic la frontieră, desfăşurată de o serie de forţe politice.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, într-o declaraţie a ministrului Andrei Stratan, difuzată presei, se spune că, organizatorii şi inspiratorii acestor  campanii „încearcă să convingă populaţia Republicii Moldova că autorităţile creează impedimente pentru semnarea Convenţiei moldo-române privind micul trafic de frontiera, că ele ridică, chipurile, în mod artificial bariere în calea liberei circulaţii a cetăţenilor Moldovei în România şi în întreaga Uniune Europeană”.
 
„Regret că o problemă atît de actuală pentru cetăţenii  Moldovei, cum este libera circulaţie, a ajuns ostatica unor interpretări neprofesioniste şi primitive, că această problemă, care trebuie să fie soluţionată prin negocieri competente între diplomaţii României şi Moldovei, este prezentată societăţii într-o formă distorsionată şi vulgarizată. Cetăţenii Moldovei sînt datori să ştie că Convenţia privind micul trafic de frontieră nu este nici pe departe un permis de liberă trecere în Uniunea Europeană, că ea nu oferă nici măcar posibilitatea de a intra fără viză în România, ci doar posibilitatea de a intra fără viză într-o zonă limitată de frontieră a României, egală, pe perimetrul ei, cu o zonă similară de partea moldovenească. Moldova şi-a exprimat întotdeauna disponibilitatea de a începe negocierile cu România în această problemă. Moldova doreşte sporirea la maximum a perimetrului zonei de frontieră, nelimitînd adîncimea ei la doar 30-50 km. Autorităţile Moldovei propun ca întreg teritoriul Republicii Moldova   (împreună cu Transnistria) să fie inclus în sfera de acţiune a Convenţiei privind micul trafic de frontieră”, subliniază Stratan.

El mai afirmă că în textul Convenţiei este folosită noţiunea frontieră de stat moldo-română, pe cînd însăşi frontiera de stat, din păcate, nu este stabilită prin nici un document.

„Considerăm necesar să menţionăm că Moldova şi-a exprimat întotdeauna disponibilitatea de a semna Convenţia privind micul trafic de frontieră concomitent cu Tratatul privind frontiera de stat moldo-română. Este evident că fără un tratat de frontieră discutarea competentă a tuturor problemelor care, într-un fel sau altul, au tangenţă cu regimul de trecere a frontierei de către cetăţenii Moldovei şi României, este imposibilă”, apreciază şeful diplomaţiei moldovene.

El şi-a exprimat speranţa că România, în calitatea sa de membru cu drepturi depline al UE, nu are nici un fel de pretenţii teritoriale sau de altă natură faţă de Moldova, ce i-ar limita posibilitatea să semneze tratatul respectiv.

Joi, 15 mai,  o delegaţie a MAE IE va merge la  Bucureşti pentru negocieri.

Adaugă comentariu

MAIB promotii