Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

MOLDOVA A PREZENTAT PROIECTE PENTRU FINANŢĂRI ÎN VALOARE DE $500 MLN.

29.05.2008

Chişinău. R.Moldova a propus Corporaţiei „Provocările Mileniului” proiecte în valoare de  $500 mln., pentru finanţare în cadrul programului de asistenţă  „Compact”, a informat, miercuri, Prim-ministrul Zinaida Greceanîi, în şedinţa Biroului Permanent al Parlamentului.

Agenţia INFOTAG transmite cu referire la serviciul de presă parlamentar că premierul a precizat că proiectele se referă la reabilitarea drumurilor, eficientizarea sectorului energetic, tranziţia la agricultura performantă, dezvoltarea asistenţei medicale primare în zonele rurale. Elementele de bază care vor fi luate în consideraţie de către experţii Guvernului SUA la selectarea proiectelor ţin de rata de recuperare economică, eficienţa investiţiilor şi impactul social asupra beneficiarilor. „Printre principalele precondiţii necesare pentru acceptarea propunerilor Republicii Moldova sînt realizarea cu succes a acţiunilor stabilite în Programul Preliminar, progresul în domenii precum guvernarea echitabilă, libertatea economică, combaterea corupţiei, etc.”, a spus şefa Executivului.

Corporaţia „Provocările Mileniului” urmează să decidă asupra conţinutului şi calităţii propunerilor, pentru ca ulterior să fie selectate proiectele şi negociat Acordul de Grant. Acest lucru ar putea fi realizat în decursul unui an, finanţarea propriu zisă urmînd să aibă loc estimativ în semestrul doi 2009.       

INFOTAG precizează:  Corporaţia „Provocările Mileniului” a fost înfiinţată în anul 2004, în cadrul programului de dezvoltare a economiei şi reducere a sărăciei în lume, al Departamentului de Stat al SUA. Din octombrie 2007, Moldova realizează, cu suportul financiar al Guvernului american, programul preliminar, care urmăreşte reducerea corupţiei şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor publice. În cadrul programului, Guvernul moldav s-a obligat să reformeze Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi a Corupţiei, să consolideze capacităţile societăţii şi ale mass-media în combaterea şi prevenirea corupţiei. Programul este implementat de USAID în colaborare cu Guvernul Moldovei, are un buget de $24,7 mln. şi este prevăzut pentru doi ani.

Adaugă comentariu

MAIB promotii