Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

SOCIETATEA CIVILĂ RECOMANDĂ „TELERADIO-MOLDOVA” SĂ COLABOREZE CU STUDIOURILE INDEPENDENTE

30.05.2008

Chişinău. Reprezentanţi ai societăţii civile şi ai presei au recomandat companiei publice a audiovizualului „Teleradio-Moldova” să colaboreze cu studiourile independente şi să achiziţioneze emisiunile acestora. Recomandările au fost aprobate la finalul  conferinţei de două zile „Audiovizualul public şi studiourile independente: parametrii de colaborare”, care şi-a încheiat lucrările, vineri, la Vadul lui Vodă.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, participanţii la conferinţă au propus precizarea volumelor produselor audiovizuale pe care radioul şi televiziunea publică trebuie să le cumpere de la producătorii locali de emisiuni TV şi radio. Codul Audiovizualului prevede că compania publică a audiovizualului va tinde să majoreze aceste volume pînă la 20%. În opinia participanţilor la forum, această formulare „nu obligă la nimic”. „Poţi să tinzi foarte mult şi să nu obţii nimic. În lege trebuie scris expres cum şi cîte emisiuni televiziunea  publică trebuie să achiziţioneze pe piaţa locală, a spus Vlad Ţurcanu, membrul Consiliului Coordonator al Audiovizualului   (CCA).

Ion Bunduchi, unul dintre organizatorii conferinţei, reprezentant al organizaţiei neguvernamentale APEL, a apreciat că, cooperarea televiziunii publice cu studiourile locale ar permite „extinderea spectrului de emisiuni, îmbunătăţirea calităţii acestora”. „În plus, aceasta ar contribui la dezvoltarea unei concurenţe sănătoase, ar permite înfiinţarea de noi locuri de muncă şi realizarea potenţialului de creaţie al producătorilor locali. Este foarte important şi faptul că o asemenea colaborare duce la democratizarea şi asigurarea independenţei organizaţiei publice a audiovizualului”, a spus Bunduchi.

Valentin Todercan, preşedintele „Teleradio-Moldova”, a susţinut ideile de dezvoltare a colaborării, dar a invocat insuficienţa de fonduri pentru achiziţiile de emisiuni. „Chiar dacă compania noastre se finanţează şi din publicitate, şi de la bugetul de stat, ne confruntăm cu un deficit acut de fonduri. Noi trebuie să cumpărăm produse pentru trei mii de ore şi ceva pe an, dar produsele producătorilor locali costă mai scump decît cele pe care ni le oferă producătorii străini”, a spus Todercan.

El a amintit că, cu circa 2 mln. lei, alocaţi achiziţiilor de emisiuni în anul 2007, au fost cumpărate 370 de episoade de filme cu desene animate, 120 de episoade de filme pentru copii,  120 de episoade de filme, 35 de filme artistice. Alte circa 700 de ore au fost obţinute gratis de la cunoscuţi producători europeni, iar circa 100 de ore – în cadrul schimbului de emisiuni.

Adaugă comentariu

MAIB promotii