Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

PPCD ÎŞI PROPUNE DREPT SCOP SĂ PARTICIPE LA GUVERNARE DUPĂ ALEGERILE DIN 2009

02.06.2008

Chişinău. Partidul Popular Creştin Democrat (PPCD) îşi propune drept scop să aibă o prezenţă cît mai mare în următorul Parlament şi să participe la guvernare după alegerile parlamentare din 2009. Obiectivul a fost trasat în faţa partidului de către delegaţii celui de-al zecelea Congres al PPCD, care a avut loc, duminică, la Chişinău.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, la congresul festiv, dedicat celor 20 de ani de activitate ai partidului, nu a fost stabilit un număr concret de delegaţi – a participat cine a dorit. Organizatorii au numărat la final că la congres au venit 2,4 mii membri de partid şi 150 de invitaţi, reprezentînd organizaţii non guvernamentale, partide politice de orientare creştin-democrată, conservatoare şi populară din străinătate şi  misiunile diplomatice acreditate la Chişinău.

Vicespicherul Iurie Roşca, lider al PPCD, a făcut o trecere în revistă a realizărilor partidului în ultimii 20 de ani. El a menţionat că PPCD este singurul succesor în drepturi al Mişcării Democratice pentru Susţinerea Restructurării (1988-1989), al Frontului Popular din Moldova (1989-1992) şi al FPCD (1992-1999). Din 1999, formaţiunea poartă denumirea de Partidul Popular Creştin Democrat.

La congres a fost adoptată proclamaţia „Calea de la imperiul sovietic la independenţă, NATO şi Uniunea Europeană”, în care se spune: „PPCD este solidar cu Georgia şi Ucraina în efortul lor de a se integra în NATO. Între o Românie membră NATO şi o Ucraină cu şanse reale să devină membru deplin al acestei organizaţii, Republica Moldova nu trebuie să insiste asupra statutului de neutralitate. Ţara noastră trebuie să se angajeze în realizarea Planului de Acţiuni RM-NATO, să obţină Planul de acţiuni de preaderare şi să adere la NATO”.

În opinia creştin-democraţilor, „finalizarea reformelor democratice şi economice, precum şi atingerea obiectivelor strategice de aderare la NATO şi UE, vor putea fi realizate mai repede după alegerile din 2009, prin contribuţia substanţială a PPCD în viitorul Parlament şi Guvern”.

„Viitoarea guvernare la care va participa PPCD trebuie să impulsioneze reforma economică, să determine creşterea rapidă a ritmului de atragere a investiţiilor autohtone şi străine şi, totodată, să asigure crearea unui număr suficient de locuri de muncă”, se mai spune în proclamaţie.

Adaugă comentariu

MAIB promotii