Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

IGOR DODON: PPEŢURILE LA MAJORITATEA PRODUSELOR DE IMPORTANŢĂ SOCIALĂ AU REVENIT LA NORMAL

12.06.2008

Chişinău. Preţurile la majoritatea  produselor  de importanţă socială au revenit la normal, a declarat, în şedinţa de miercuri a Guvernului, Prim-viceprim-ministrul, ministrul Economiei şi Comerţului, Igor Dodon, care a informat că datorită  acţiunilor  de monitorizare a structurii preţurilor la produsele de importanţă socială, realizate la începutul lunii iunie  de către instituţiile de stat abilitate, situaţia pe piaţa din R.Moldova  s-a stabilizat.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, Dodon a spus că în cadrul ministerului a fost creat un mecanism viabil de monitorizare a dinamicii preţurilor la produsele social-importante, pentru care statul stabileşte adaosul comercial maxim. Conform evaluărilor ministerului, preţul zahărului este de 11-12 lei/kg şi se încadrează în limita adaosului comercial permis. Depăşiri ale adaosului comercial la zahăr au fost depistate în unele unităţi comerciale din raioanele Făleşti şi Călăraşi, organele competente investighează aceste cazuri. Preţurile la ciment, de asemenea, s-au stabilizat în urma importurilor efectuate pe parcursul ultimilor săptămîni, constituind în medie 2000-2100 de lei/tona. 

Prim-vicepremierul a precizat că preţurile la carne mai rămîn înalte din cauza persistenţei deficitului la acest produs, dar ministerul prognozează că situaţia se va îmbunătăţi în curînd. În urma modificării operate la lista produselor social-importante, pentru care statul stabileşte adaosul comercial maxim, Ministerul Economiei a iniţiat procedura de monitorizare a structurii formării preţurilor şi la orez, hrişcă, alte crupe, paste făinoase.

Sergiu Puşcuţă, directorul Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei, a relevat că,  în perioada 3-10 iunie, 152 unităţi de comerţ au fost verificate sub aspectul legalităţii stabilirii adaosului comercial la produsele social-importante. S-a constatat că 36 de unităţi comerciale vînd zahăr cu un adaos comercial de peste 20%.

Prim-ministrul Zinaida Greceanîi a cerut să fie asigurată şi în continuare monitorizarea strictă a structurii formării preţurilor la produsele sociale, pentru a nu se admite destabilizarea pieţei în urma unor acţiuni speculative. Premierul a solicitat şi lansarea de urgenţă a două linii telefonice fierbinţi, la care populaţia să poată semnala cazuri de majorare nejustificată a preţurilor.

Adaugă comentariu

MAIB promotii