Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

DOAR 46% DINTRE PROCURORI SÎNT BINE PREGĂTIŢI PENTRU ŞEDINŢELE DE JUDECATĂ, ARATĂ UN RAPORT AL OSCE

24.06.2008

Chişinău. Doar 46% dintre procurorii din R.Moldova  sînt bine pregătiţi pentru şedinţele de judecată, 4% sînt pregătiţi insuficient, iar 50% fac parte din categoria altor cazuri, inclusiv cînd şedinţele nu au avut loc şi nu a fost posibilă aprecierea performanţei acestora, se apreciază în raportul Misiunii OSCE în R.Moldova „Respectarea standardelor unui proces echitabil şi a drepturilor corespunzătoare ale părţilor în cadrul proceselor judiciare”, lansat, recent, la Chişinău.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, în raport se spune că din numărul de şedinţe în timpul cărora a fost posibilă aprecierea prestaţiei procurorilor, cel mai bine pregătiţi pentru şedinţe au fost procurorii Curţii de Apel Chişinău (97%), iar cei mai mulţi procurori pregătiţi insuficient au fost la Curtea Supremă de Justiţie (18%).

20% dintre avocaţii care au participat la cele 2,4 şedinţe monitorizate au fost pregătiţi nesatisfăcător, s-au arătat neinteresaţi de caz şi chiar pasivi. 51% dintre şedinţele de judecată se desfăşoară în birourile judecătorilor, iar 36% - în anticamere şi coridoare, practici care contravin standardelor stabilite de Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Doar 13% dintre şedinţe au loc în sălile de judecată.
Cele mai puţine şedinţe de judecată (20) au fost monitorizate în aprilie 2006, iar cele mai multe (290) - în mai 2007. Cele mai multe şedinţe au fost monitorizate la Judecătoria sectorului Centru (646),  cele mai puţine - la Curtea Supremă de Justiţie (88).

12% dintre şedinţele monitorizate au început cu o întîrziere de circa o jumătate de oră, iar o bună parte dintre acestea au fost amînate: 10% din cauza neprezentării procurorului, 10% din lipsa părţii vătămate, 15% din cauza neprezentării avocatului şi 18% din cauza lipsei martorilor în timpul şedinţelor.

Şedinţele de judecată au fost monitorizate în perioada aprilie 2006 – mai 2007.

Adaugă comentariu

MAIB promotii