Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

FRACŢIUNEA LIBERALĂ DIN CMC TRECE ÎN OPOZIŢIE

24.06.2008

Chişinău. Fracţiunea Partidului Liberal din Moldova (PL) din Consiliul Municipal Chişinău (CMC) trece în opoziţie faţă de fracţiunile Partidului Comuniştilor, Partidului Popular Creştin Democrat, Partidului Social Democrat şi Partidului Umanist din Moldova, după ce „scenariul pus la cale de guvernarea comunistă a dus la uzurparea puterii în CMC”, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG,  Mihai Ghimpu, preşedintele PLM, ex-preşedintele CMC.

„În loc să lucrăm în interesele locuitorilor capitalei, încă de anul trecut aceste partide se împotrivesc bunei activităţi a CMC, ca acum să se ajungă la o înţelegere cu guvernarea comunistă. Din acest motiv PLM a decis că va ataca la Curtea de Apel decizia privind destituirea preşedintelui CMC din funcţie, iar pînă la decizia definitivă PLM trece în opoziţie. Acţiunea de trădare a PSD a adus mai multă claritate asupra adevăratei feţe a conducerii acestui partid care în campania din alegerile locale din 2007 se declara anticomunistă. PSD condus de Dumitru Braghiş si Eduard Muşuc este o unealta a comuniştilor în scenariul de răfuială cu Coaliţia Democratica, lucru confirmat de presiunile exercitate asupra Consiliului Municipal de reprezentantul Ministerului Administraţiei Publice Locale, Ghenadie Gluşcenco, de prezenţa frecventă a lui Eduard Muşuc la posturile de TV controlate de  guvernarea comunista, inclusiv prin întrevederea de luni, 23 iunie, a Preşedintelui Vladimir Voronin cu Eduard Muşuc”, a spus Ghimpu.

Vicepreşedintele PLM, primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă,  a spus că PLM nu va permite promovarea intereselor formaţiunilor ce au făcut coaliţie cu comuniştii. „Ştim foarte clar că comuniştii au interese peste tot şi vor încerca prin intermediul CMC să promoveze anumite proiecte. Deoarece primarul general are dreptul de a contesta deciziile ilegale al consiliului, eu nu voi ezita să fac acest lucru, ori de cîte ori va fi cazul. Eduard Muşuc, actualul preşedinte al CMC, va încerca să promoveze unele proiecte ce ţin de reparaţia unor blocuri locative unde are el interese, dar şi construirea unui imobil amplasat într-o zonă ilegală. Dumitru Braghiş, liderul PSD, şi-a exprimat clar interesul pentru o staţie de epurare, iar Oleg Onişcenco, consilier municipal pe listele Partidului Umanist din Moldova, vrea să ofere firmelor pe care le controlează 20 mln. lei din bugetul municipal”, a afirmat Chirtoacă.

El a anunţat că PLM nu va face coaliţie niciodată cu partidul comuniştilor şi partidele satelit ale acestuia, iar în alegerile parlamentare din 2009, „cetăţenii Moldovei vor şti pentru ce formaţiuni să voteze - pentru cele care sînt consecvente şi niciodată nu au făcut jocul comuniştilor, aşa cum este PLM”.

Adaugă comentariu

MAIB promotii