Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

CEC A RESPINS INIŢIATIVA DE ORGANIZARE A REFERENDUMULUI PENTRU MODIFICAREA CONSTITUŢIEI

25.06.2008

Chişinău. Comisia Electorală Centrală (CEC) a respins iniţiativa Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) de organizare a unui referendum pentru modificarea Constituţiei, în vederea  revenirii la alegerea şefului statului direct de către popor  şi alegerii Parlamentului după un sistem mixt (50% dintre legislatori pe liste de partid, iar alţi 50% -  în circumscripţii uninominale).

Potrivit Agenţiei INFOTAG, CEC şi-a anulat şi o decizie anterioară, prin care înregistrase grupul de iniţiativă care a colectat peste 220 mii de semnături ale cetăţenilor cu drept de vot, în sprijinul modificării Constituţiei.

Renata Lapti, vicepreşedintele CEC, a amintit că, pe 23 iunie, a expirat termenul în care grupul de iniţiativă urma să prezinte listele cu semnături. „Grupul de iniţiativă nu a făcut acest lucru şi, în situaţia creată, noi am trebuit, conform legislaţiei în vigoare, să facem ceea ce am făcut”, a declarat ea.

Într-un interviu acordat Agenţiei INFOTAG, Vladimir Filat, liderul PLDM, a afirmat că grupul de iniţiativă a refuzat să prezinte listele cu semnături la CEC, „dorind să-i protejeze pe cetăţenii care au semnat pentru modificarea Constituţiei de eventuale abuzuri şi persecuţii din partea guvernării comuniste”.

„Era evident că iniţiativa de modificare a Constituţiei va fi respinsă, deoarece, pe ultima sută de metri a campaniei de colectare a semnăturilor, unii reprezentanţi ai CEC, jucînd pe anumite lacune din Legea Supremă, au declarat că pentru modificarea Constituţiei nu trebuie minimum 200 mii de semnături, ci minimum 340 mii. În această situaţie, depunerea listelor cu semnături ar fi însemnat deconspirarea susţinătorilor iniţiativei noastre. Iar noi ştim cum autorităţile îi tratează pe  cei care au o altă opinie. PLDM nu renunţă la modificarea Constituţiei şi va reveni asupra acestei probleme cu prima ocazie favorabilă. Iar semnăturile  colectate noi le vom lua drept un vot de încredere al cetăţenilor, un mandat care ne va da dreptul moral să acţionăm în numele lor”, a subliniat Filat.
                                  

Adaugă comentariu

MAIB promotii