Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

VLADIMIR VORONIN: COMBATEREA TRAFICULUI DE FIINŢE UMANE ESTE O SARCINĂ PRIMORDIALĂ A MOLDOVEI

01.07.2008

Chişinău. Problema combaterii traficului de fiinţe umane este una de importanţă primordială pentru asigurarea intereselor şi securităţii cetăţenilor Republicii Moldova, dar  şi o chestiune ce ţine de prestigiul,  imaginea ţării, a apreciat Preşedintele Vladimir Voronin, în şedinţa de luni a Consiliului Suprem de Securitate (CSS). Şeful statului le-a cerut factorilor de resort să adopte operativ un complex de măsuri care s-ar solda cu rezultate concrete, transmite Agenţia INFOTAG cu referire la serviciul de presă prezidenţial.

Membrii CSS au analizat activitatea Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane (CCTP) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, recunoscînd-o drept nesatisfăcătoare. Au fost prezentate date care vădesc existenţa unor grave lacune în funcţionarea centrului, care au permis  crearea, cu implicarea şi protecţia centrului, a unor scheme criminale de transportare a cetăţenilor moldoveni la muncă în străinătate. Astfel unii colaboratori ai CCTP, ignorînd în mod flagrant atribuţiile şi responsabilităţile de serviciu, au acordat, contra unor retribuţii băneşti, diverse „servicii” traficanţilor de persoane, printre care neintentarea sau clasarea dosarelor penale pentru fapte de trafic de fiinţe umane, muşamalizarea probelor, etc. 

Cele mai răspîndite filiere de transportare a cetăţenilor moldoveni peste hotare au devenit unele agenţii de turism, care au creat o adevărată reţea de colectare a banilor. Conform informaţiei enunţate, R.Moldova este ţara cu cele mai mari taxe în spaţiul CSI pentru organizarea plecării cetăţenilor în migraţiune de muncă, 20% din sumele estorcate de traficanţi de la migranţii ilegali fiind transmise unor colaboratori ai CCTP. În plus, activitatea subterană s-a produs în condiţiile unui control insuficient din partea MAI, a Procuraturii Generale şi a pasivităţii  Serviciului de Grăniceri.

Vladimir Voronin a propus elaborarea de urgenţă şi implementarea unui plan de acţiuni de redresare a situaţiei privind combaterea traficului de fiinţe umane; intensificarea activităţii Comitetului naţional pentru combaterea traficului de fiinţe umane. Voronin a solicitat sancţionarea dură, conform prevederilor legislaţiei în vigoare, a persoanelor implicate în acţiuni infracţionale din cadrul CCTP, s-a referit la oportunitatea reducerii cu 50 la sută a angajaţilor acestei structuri, cu condiţia obligatorie a atestării ulterioare a colaboratorilor centrului. Şeful statului a subliniat importanţa sporirii randamentului de activitate a CCTP şi a fortificării organelor de conducere ale instituţiei vizate.

„Este necesară analiza cadrului legislativ naţional în vederea perfecţionării acestuia la compartimentul combaterea traficului de fiinţe umane şi sancţionarea persoanelor, firmelor implicate în asemenea ilegalităţi”, a subliniat Voronin, care s-a mai referit la necesitatea eficientizării activităţii Serviciului de Grăniceri în  depistarea cazurilor de trafic cu fiinţe umane. 

În şedinţa CSS s-a analizat şi situaţia cu implementarea Sistemului informaţional automatizat „Nomenclatorul de Stat al Medicamentelor”. „S-a trasat sarcina analizării procesului de realizare a  sistemului dat şi eliminării, pînă la 1 octombrie curent, a lacunelor care împiedică aplicarea deplină şi necondiţionată a acestuia”, informează serviciul de presă prezidenţial.

Adaugă comentariu

MAIB promotii