Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

GUVERNUL A EXTINS TERMENUL DE DOCUMENTARE A POPULAŢIEI DIN STÎNGA NISTRULUI

24.07.2008

Chişinău. În şedinţa de miercuri, Guvernul a extins cu şase luni, pînă la 31 decembrie 2008, termenul  de asigurare a confirmării cetăţeniei şi documentării populaţiei  din localităţile din stînga Nistrului, termen expirat pe 1iulie 2008.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, ministrul Dezvoltării Informaţionale, Pavel Buceaţchi, a informat că acum regiunea transnistreană (inclusiv mun. Bender) are 555.5 mii de locuitori, inclusiv 429 mii cu vîrste  de peste 16 ani. Pînă la intrarea în vigoare a hotărîrii din 9 septembie  2005 privind impulsionarea procesului de documentare a populaţiei din  raioanele de est ale ţării, doar 153 mii de locuitori (35,7%) deţineau  acte de identitate din sistemul naţional de paşapoarte. Datorită lucrului efectuat,  acum numărul lor s-a extins la 58,7%.

Pentru crearea unor condiţii favorabile  solicitanţilor de paşapoarte, deservirea mai calitativă şi mai rapidă a populaţiei, în 2,5 ani de cînd a fost aprobată decizia, în secţiile de evidenţă şi documentare a populaţiei limitrofe regiunii transnistrene a fost implementată procedura simplificată de preluare a cererilor, a fost optimizat procesul de  audienţă a cetăţenilor prin comasarea unor funcţii de inspector operator. La  Aneni Noi a fost inaugurat sediul nou al centrului informaţional unic al Ministerului Dezvoltării Informaţionale, în care activează secţia de evidenţă şi documentare a populaţiei
 
Buceaţchi a estimat că prelungirea termenului va impulsiona  procesul  de asigurare a confirmării cetăţeniei şi documentării populaţiei din  localităţile din  stînga Nistrului. În total, a spus el, pînă acum în banca centrală de date s-au acumulat informaţii despre 252 mii de locuitori al zonei transnistrene, dintre care  203,2 mii sînt documentaţi cu paşapoarte, 197,9 mii – cu buletine de identitate, precum şi informaţii despre 31,3 mii de copii (24,7%) dintre care  126,4 mii locuiesc în zona transnistreană.

Adaugă comentariu

MAIB promotii