Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

ANRE A SPORIT RESPONSABILITATEA FURNIZORILOR PENTRU CALITATEA ENERGIEI ELECTRICE

25.07.2008

Chişinău. Consiliul de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat Regulamentul cu privire la calitatea serviciului de distribuţie şi furnizare a energiei electrice, conform căruia autoritatea va sancţiona titularii de licenţe care nu respectă cerinţele faţă de calitatea serviciului de distribuţie şi furnizare a energiei electrice, prin reduceri ale tarifului de livrare a energiei, achitarea de către aceştia a compensaţiilor şi despăgubirilor pentru pagubele materiale cauzate consumatorilor prin prestarea unor servicii necalitative.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, în documentul, intrat în vigoare vineri, se spune că  dacă unitatea de distribuţie nu va respecta valorile anuale ale indicatorului de continuitate SAIDI (System Iterruption Duration Index) – durata medie a întreruperilor în reţea, ANRE este în drept să reducă tariful de livrare a energiei cu 0,2-1%. Aceeaşi măsură se va aplica  dacă furnizorii vor depăşi abuziv termenele de înlăturare a situaţiilor legate de supratensiuni şi goluri repetate de tensiune, termenul de eliberare a avizului de racordare a instalaţiilor solicitanţilor la reţeaua electrică şi cel de încheiere a contractului de furnizare a energiei. Pentru nerespectarea indicatorilor de calitate, ANRE este în drept să reducă tariful la energia furnizată cu pînă la 5 %.

Gheorghe Lupan, şeful direcţiei reglementări şi licenţiere a ANRE, a spus că proiectul a fost elaborat ca urmare a creşterii numărului de petiţii ale consumatorilor care reclamă calitatea proastă a serviciilor energetice.

Specialiştii speră că aplicarea prevederilor regulamentului va determina reducerea duratei medii anuale a întreruperilor în reţea pînă la 8 ore, a numărului cazurilor de prestare defectuoasă a serviciilor energetice cu circa 10% anual, precum şi a pierderilor tehnice în reţelele de distribuţie - cu circa 1,5%.

Documentul a fost avizat pozitiv de către grupul de lucru al Comisiei de Stat pentru reglementarea activităţii de întreprinzător.

Adaugă comentariu

MAIB promotii