Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

PRIN DECIZIA AUTORITĂŢILOR MOLDOVENEŞTI ŞI CELOR ROMÂNE, S-A EFECTUAT DEVERSAREA APEI DIN LACUL COSTEŞTI – STÎNCA...

30.07.2008

Chişinău. Marţi seara, printr-o decizie a autorităţilor din R.Moldova şi România s-a efectuat deversarea apei din lacul de acumulare  Costeşti-Stînca, situat la hotarul moldo-român şi care este cel mai mare de pe rîul Prut. Ca rezultat, 27 de localităţi din R.Moldova, pe malul drept al Prutului, şi aproximativ tot atîtea pe malul stîng, în România, au fost inundate complet sau parţial, transmite Agenţia INFOTAG.

Prim-viceprim-ministrul, ministrul Economiei şi Comerţului, Igor Dodon, care conduce comisia guvernamentală pentru depăşirea consecinţelor calamităţii naturale, a declarat presei că aceasta a fost o măsură necesară, asupra căreia au convenit Chişinăul şi Bucureştiul.  Lacul de acumulare Costeşti-Stînca deversează apa cu viteza de 720 de metri cubi pe secundă, cantitate insuficientă în situaţia creată. Apa din lacul de acumulare se ridicase mai sus de maxima critică admisibilă, de 91 de metri, pînă la 97 m. Ca urmare, au fost deschise toate ecluzele şi cantitatea deversată a fost mărită pînă la 1000 mc pe secundă.

Luni dimineaţa, autorităţile moldovene au început să evacueze cetăţenii din localităţile ameninţate de inundaţie, dar majorarea deversării apei a fost amînată pentru seara zilei de marţi, pentru că în România nu se reuşise încă evacuarea localnicilor din satele de pe mal. O situaţie similară este pe rîul Nistru, unde în noaptea trecută viitura şi-a atins maxima. Aici, cantitatea de apă deversată de asemenea a fost mărită de la  2500 pînă la 3000 mc pe secundă.

Primarul General al mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă, care se află permanent la Vadul lui Vodă, a declarat, marţi seara, că alimentarea cu apă a mun. Chişinău nu va fi suspendată şi că întreruperea poate avea loc numai dacă nivelul apei lîngă staţia de pompare se va ridica pînă la 21 de metri. Conform datelor de ultimă oră, 1,5 metri mai rămîn pînă la nivelul critic.

Autorităţile locale au alocat suplimentar întreprinderii Apă Canal-Chişinău  8 mln. lei pentru cumpărarea substanţei pentru filtrarea apei, a pompelor. De asemenea, s-au acordat 58 mii lei pentru dotarea mai bună a poliţiei municipale, care supraveghează integritatea bunurilor agenţilor economici.

Dodon a afirmat că comisia specială nu deţine deocamdată calcule asupra pagubelor provocate de inundaţie, dar prejudiciul se evaluează la milioane de dolari şi continuă să crească zilnic.

Guvernul a deschis conturi pentru colectarea de fonduri în beneficiul celor loviţi de calamitate. Potrivit datelor preliminare, aproape o mie de case de locuit au fost inundate, iar cîteva zeci – complet distruse.

Adaugă comentariu

MAIB promotii