Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

TRANSNISTRIA CERE UE SĂ FIE ANULATE RESTRICŢIILE PRIVITOR LA CIRCULAŢIA LIBERĂ ÎN ŢĂRILE UE PENTRU CONDUCĂTORII REGIUNII

05.08.2008

Tiraspol. Ministerul Afacerilor Externe a republicii nerecunoscute Transnistria, s-a adresat Uniunii Europene (UE) cu cererea de a anula restricţiile privitor la circulaţia liberă a membrilor administraţiei regiunii în ţările UE. Serviciul de presă a departamentului politicii externea Transnistriei, a comunicat agenţiei INFOTAG că cererea este îndreptată, în acelaşi timp, în adresa garanţilor şi intermediarilor în reglementarea transnistreană.

În comunicat este accentuat faptul că cererea este îndreptată după rugămintea membrului Comisiei Unificată de Control a Transnistriei, deputatului Sfatului Suprem a Transnistriei, fostului viceministrului Securităţii Naţionale, Oleg Gudîmo, căruia i s-a refuzat posibilitatea de a vizita Turcia în legătură cu faptul că, acest stat s-a alăturat măsurilor restrictive a Uniunii Europene.

„MAE a Transnistriei consideră că măsurile, îndreptate împotriva reprezentanţilor puterii Transnistriene, semnifică un element distructiv întîrziat, ce influenţează negativ asupra relaţiilor moldo-transnistriene”, se spune în comunicat.

După cum a transmis INFOTAG, restricţia asupra călătoriilor a 17 lideri din Tiraspol a fost elaborat de către UE la sfîrşitul lui februarie 2003 şi pînă în prezent este prelungit anual. Elaborarea restricţiei se explică prin „refuzul regimului tiraspolean de a susţine eforturile Asociaţiei internaţionale pentru reglementarea conflictului transnistrian”.
 
În 2008, restricţia viza 19 persoane în frunte cu liderul tiraspolean Igor Smirnov. Lista celor restricţionaţi include şi ambii fii ai lui Smirnov - Vladimir, conducătorul comitetului vamal şi deputatul Sfatului Suprem şi Oleg - preşedintele „Gazprombanc” şi liderul Partidului patriotic. Din lista de anul trecut au excluşi 6 persoane, în primul rînd preşedintele Sfatului Suprem, Eugenia Şevciuc.

Adaugă comentariu

MAIB promotii