Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

PRIMELE PERSOANE AFECTATE DE INUNDAŢII VOR PRIMI LOCUINŢE PÎNĂ LA SFÎRŞITUL SĂPTĂMÎNII

06.08.2008

Chişinău. Pînă la 10 noiembrie toţi cetăţenii care şi-au pierdut casele în urma iundaţiilor vor primi altele noi.

După cum transmite INFOTAG, prim-ministrul Zinaida Greceanîi, a spus, marţi seara, la şedinţa cu reprezentanţii autorităţilor din raioanele afectate de inundaţii, că deja pînă la sfărşitul săptămînii curente vor fi înmînate documentele şi cheile primelor 20 de familii din raionul Briceni.
 
„Casele au fost dobândite cu mijloacele băneşti a agenţilor economici pentru donaţie familiilor rămase fără case. În total şi-au arătat dorinţa de a ajuta cu locuinţe circa 700 de agenţi economici, care au răspuns la chemarea preşedintelui ţării. În fiecare zi la Ministerul Construcţiei şi dezvoltării teritoriale se adresează cîte 30-500 egenţi economici pentru eferirea ajutorului. Provoacă însă părere de rău faptul că cei care vînd case, pentru pimirea unui venit în plus brusc majorează preţurile”, a comunicat ministrul Vladimir Baldovici

Potrivit lui, sînt agenţi economici care dăruieşte o casă întreagă. Se propun pentru a oferi în dar chiar gospodării întregi - cu casă, garaj, fîntînă şi grădină.
 
Baldovici a accentuat că există şi alte două variante pentru reîntoarcerea locuinţei suferinzilor. Agenţii economici transferă sursele pe contul administraţiei financiare (cine cît poate) şi cele 3-4 firme de construcţie selecţionate se vor ocupa cu construcţia caselor de locuit. Şi a doua variantă cînd agentul economic după propria voinţă, fără ajutorul cuiva, vor construi casă. Балдович подчеркнул, что существуют и два других варианта возмещения жилья пострадавшим. Экономические агенты перечисляют средства на счет казначейства (кто сколько может) и  отобранные три-четыре строительные фирмы займутся строительством жилья. И третий вариант, когда экономический агент самостоятельно, без чьей-либо помощи построит дом.

Ministrul a spus că acele cheltuieli care nu vor fi acoperite de către agenţii economici, le va lua asupra lui statul. În afară de acest lucru, este esenţial să fie restabilită toată infrastructura, inclusiv şi drumurile, reţelele electrice, sistemele de canalizare şi fîntînile.
 
INFOTAG precizează: În raionul Briceni s-au prăbuşit 222 case. Peste o săptămînă acolo se va începe construcţia noilor case. Costul construcţiei tipice a unei case cu două, trei, patru camere va constitui 380 mii lei, 447 mii lei şi, respectiv, 485 mii lei.

Adaugă comentariu

MAIB promotii