Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

GUVERNUL MOLDOVEI A PROPUS SĂ LE OFERE AJUTOR POPULAŢIEI DIN TRANSNISTRIA

07.08.2008

Chişinău. Guvernul R. Moldova este are intenţia să acorde ajutor cetăţenilor transnistrieni care au suferit de pe urma inundaţiilor şi s-a adresat administraţiei regiunii cu această propunere. După cum transmite INFOTAG despre aceasta le-a comunicat jurnaliştilor, miercuri, prim-viceprim-ministrul, preşedintele Comisiei pentru evaluarea daunelor şi elaborarea planurilor de restabilire a localităţilor inundate, Igor Dodon.

După cuvintele lui, autorităţile din Moldova au trimis o scrisoare preşedintelui regiunii cu propunerea de a acorda ajutor suferinzilor. Dodon şi-a declarat speranţa că „autorităţile din Tiraspol vor reacţiona pozitiv la această iniţiativă”.

„Multe localităţi din regiunea transnistriană au suferit în urma inundaţiilor, iar numărul caselor distruse este mai mare decît pe malul drept al Nistrului”, a specificat”, prim-viceprim-ministrul.

Potrivit lui, pe un cont special, deschis pentru acumularea surselor băneşti pentru suferinzi, la 6 august, au fost donaţi 4,4 mil. lei (circa 293 mii euro).

Conform datelor Agenţiei pentru rezerve materiale, achiziţionare de stat şi ajutor umanitar, de la populaţie şi agenţi economici au parvenit 31,4 t. de ajutor umanitar, care este deja împărţită sau va fi împărţită suferinzilor. Sinistraţii au primit deja ajutor umanitar în formă de producte alimentare şi lucruri de primă necesitate din Cehia, Turcia, Austria, Rusia, şi totodată de la Ambasada SUA şi Letonia, UNICEF, Crucea Roşie.

Ddon a specificat că „situaţia în raioanele inundate din Moldova, incluzînd şi regiunea transnistreană, revine la normal şi este timpul de a lua măsuri de lichidare a consecinţelor de pe urma calamităţilor naturale.

Potrivit datelor oficiale, în R. Moldova au fost evacuaţi mai mult de 5 mii oameni din mai mult de o mie de case, mai mult de 100 de case s-au prăbuşit şi nu mai pot fi restaurate. În Transnistria au rămas inundate 665 case de locuit din care au fost evacuaţi mai mult de 2 mii de persoane.

Adaugă comentariu

MAIB promotii