Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UNUL DIN ACŢIONARII „AVICOLA-NORD” SUSŢINE CĂ CEL DE AL DOILEA ACŢIONAR FALSIFICĂ DOCUMENTELE

14.08.2008

Chişinău.  Gheorghe Bîrlădean-fiul, proprietarul a 35% din acţiuni a companiei  „Avicola-Nord” SA  susţine că cel de al doilea acţionar care deţine 35% din acţiuni SRL „Energoresurse”, la momentul de faţă se ocupă de falsificarea documentelor financiar-contabile a întreprinderii. Despre aceasta el a povestit reporterului „INFOTAG”.

După cum a comunicat INFOTAG  anterior Gheorghe Bîrlădean a depus o cerere la  Centrul  pentru Combaterea crimelor economice şi corupţiei (CCCEC) privind efectuarea controlului  întregii activităţi economico-financiare începînd cu perioada anului 2005 pînă în prezent a SA ”Avicola-Nord”.

„Scopul cererii mele este de a stopa fărădelegile şi acţiunile ilegale la care este supusă întreprinderea de către Mihai Pînzari care din data de 15 iulie, 2008 este numit în funcţie de administrator fiduciar pentru lichidarea şi distrugerea întreprinderii. Ilegalitatea acţiunilor lui Mihai Pînzari se manifestă prin: neadmiterea la locul de muncă pentru exercitarea funcţiei şi obligaţiilor de serviciu a directorului  ”Avicola-Nord”; falsificarea  ştampilei  şi certificatului de înregistrare a întreprinderii; sustragerea documentaţia contabile şi dusă în direcţie necunoscută,  efectuarea operaţiunilor  financiare”, spune Gheorghe Bîrlădean.

Conform spuselor lui, CCCEC  trebuia să efectueze controlul cu 6 august, 2008, dar aceasta nu avut loc  din cauza că Mihai Pînzari este de negăsit împreună cu documentele contabile ale întreprinderii.
 
„Din surse demne de încredere am aflat că Mihai Pînzari, în strînsă cooperare cu SRL ”Energoresurse”, pregătesc o nouă lovitură, şi anume sunt ocupaţi cu falsificarea documentelor contabile, cu scopul de a dezinforma şi a aduce la cunoştinţă date eronate instanţei de judecată, mass-media  şi societăţii”, spune Gheorghe Bîrlădean.

El a precizat că la data de 7 august, 2008  Judecătoria Economică  Chişinău a declarat nule toate deciziile luate la Adunarea Acţionarilor, iar la 13 august a fost declarată nulă şi decizia prin care Gheorghe Bîrlădean nu a fost admis la Adunarea Acţionarilor.

INFOTAG precizează: Avicola-Nord a fost scoasă la concursul de privatizare în anul 1999. Atunci, Gheorghe Bîrlădean- tatăl, care se cunoaştea de mulţi ani cu Nicolae Stadinciuc, directorul „Energoresurse”, au decis să achiziţioneze 71,67% din acţiunile companiei. „Avicola-Nord a  fost privatizată pe numele „Energoresurse”  cu condiţia că 50% din acţiuni să fie transmise lui Gheorghe Bîrlădean-fiul. Gheorghe Bîrlădean-tatăl achitase suma care era necesară pentru acestea.  La momentul de faţă „Avicola-Nord” este una din cele mai mari întreprinderi avicole din ţară. Avicola deţine 120 mii de găini.

Adaugă comentariu

MAIB promotii