Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

SERVICIUL FEDERAL PENTRU SUPRAVEGHEREA DREPTURILOR CONSUMATORILOR ŞI BUNĂSTĂRII PROTECŢIA DREPTURILOR AL RUSIEI ESTE NEMUŢUMIT DE CONLUCRAREA CU REPUBLICA MOLDOVA

18.08.2008

Chişinău. Conducerea  Serviciului Federal pentru Supravegherea  drepturilor consumatorilor şi bunăstării Protecţia Drepturilor, Ghenadie Onişenco a anunţat despre nemuţumirea conlucrării cu partea moldovenească, fapt ce ar cauza existenţa unei situaţii de acum 2 de ani sau a unei încetări a acestei conlucrări.

După cum transmite INFOTAG cu referire la unele mijloace mass media din Rusia, Onişenco menţionează că în Rusia au fost exportate din Moldova 2091 de vinuri cu un volum de 19,9 mln. litri, divin în volum total de 3 mln. litri. În urma rezultatelor unei expertize s-a mai decis importul de producţie vinicolă a nouă companii vinicole din Moldova: firma agricolă „Cimişlia”, SRL Ever Vin, SA Vinaria Bardar, SRL Alianta Vin, SA Taraclia, SA Agrovin Bulboaca, SRL Inviprom, SA Basarab-Vin, SA Leovin.

Astfel că 42 de companii vinicole  au permisiunea de a exporta vin în Federaţia Rusă.

„La moment se decide asupra numelor companiilor de vinificaţie care vor prezenta monstre ale producţiei vinicole care vor fi supuse unor expertize sanitare”, a mai adăugat Onişenco.

În martie 2006 Onişenco a interzis exportul de vinuri pe piaţa rusă motivînd că acestea sunt de o calitate proastă, care ar putea avea consecinţe asupra sănătăţii populaţiei ruse. În urma acestei decizii mii de sticle de producţie vinicolă au fost distruse. Acest lucru s-a întîmplat imediat după introducerea noului regim vamal care viza producţia transnistreană care se exporta sau importa prin punctul de trecere moldo-ucrainean. Experţii au calificat decizia Federaţiei Ruse de a întrerupe importul de vin din Moldova drept un răspuns de atac la acţiunile Republicii Moldova de a se integra în Uniunea Europeană, cererea Moldovei de a scoate armata a 14 din Transnistria, dar şi încercarea Moldovei de a stopa într-un fel dezvoltarea economică a Transnistriei prin impunerea unor noi reguli vamale.
Exportul de vinuri moldoveneşti a fost reluat abia în noiembrie 2007, după stabilizarea unor relaţii mai bune moldo-ruse. Pînă la moment nu a parvenit nici un act oficial în care Federaţia Rusă ar fi nemulţumită de calitatea vinurilor exportate din Republica Moldova.

Adaugă comentariu

MAIB promotii