Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

PREŞEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA, VLADIMIR VORONIN L-A DECORAT CU ORDINUL “GLORIA MUNCII” PE DIRECTORUL GENERAL AL COMBINATULUI DE CIMENT DIN RÎBNIŢA, EUGEN BERDNICOV

20.08.2008

Chişinău. Preşedintele, Vladimir Voronin a semnat un decret prin care se decorează directorul general al Combinatului de Ciment din Rîbniţa, Eugen Berdnicov cu ordinul Gloria Muncii.

Conform serviciului de presă al Preşedinţiei, acesta este primul ordin „Gloria Muncii” cu care este decorat un întreprinzător din Transnistria. Berdnicov este decorat pentru „merite considerabile aduse în dezvoltarea industriei şi pentru aportul mare în activitatea desfăşurată”

Întreprinderea a avut o dezvoltare mare în anul 2007, atunci cînd acţiunile întreprinderii aparţineau holdingului rusesc „Metalinvest”. În 2007 întreprinderea a produs 700 mii tone de ciment, în jumătate mai mult decît volumul produs în anul 2006. În dezvoltarea şi modernizarea combinatului au fost investite peste 6 mln. lei. La finele lunii septembrie 2007 datorită unei modernizări producţia de coment a crescut considerabil, reuşind să producă zilnic cîte 1,25 mln. tone de ciment.

La începutul anului 2008 Moldova s-a confruntat cu o situaţia de criză în ceia ce priveşte deficitul de producţie de ciment, acest fapt fiind datorat întreruperii transportării producţiei de ciment de la combinatul din Rîbniţa.

Din cele 498 mii tone de ciment produse în ultima jumătate a anului 2008, 95% din volumul total de producţie au fost exportate în Rusia. Din totalul de exporturi cimentului îi revine a treia parte. În perioada ianuarie – iunie din întregul volum de exporturi al Transnistrie 10,4% aparţineau exportului de producţie de ciment.

Combinatul de ciment a fost cumpărat în 2004 de o întreprindere din Ungaria Teger pentru suma de 1,5 mln. dolari SUA. Compania ungară a decis să achite datoriile Combinatului de Ciment din Rîbniţa în sumă de 8 mln. dolari şi totodată să investească 5 mln. dolari SUA.

Din decembrie 2007 Bursa de Valori din Moscova scoate la licitaţie producţia de ciment al Combinatului de ciment din Rîbniţa .

Adaugă comentariu

MAIB promotii