Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

PL SUSŢINE INIŢIATIVA ROMÂNIEI DE CREARE A UNUI MECANISM EUROPEAN DE SOLUŢIONARE A CONFLICTELOR ÎNGHEŢATE

22.08.2008

Chişinău. Partidul Liberal (PL) susţine iniţiativa României de creare a unui mecanism european de soluţionare a conflictelor îngheţate.

După cum relatează agenţia INFOTAG, într-un comunicat de presă al PL se menţionează că „agresiunea militară a Rusiei împotriva Georgiei, desfăşurată sub paravanul  propagandistic al unei misiuni de pacificare, în cadrul căreia o întreagă armată regulată a Federaţiei Ruse, depăşind numeric de zeci de ori efectivele de pace propriu-zise staţionate în Osetia de Sud, a fost trimisă în ajutorul acestora, a relevat întregii comunităţi internaţionale natura mincinoasă a forţelor de pace ruse, impuse în perimetrul conflictelor îngheţate din Caucaz şi Republica Moldova, precum şi obiectivele strategice adevărate pe care Rusia le urmăreşte prin impunerea acestor forţe zise de pace”.

„În realitate, Federaţia Rusă a utilizat efectivele respective ca forţe de atac şi distrugere a capacităţilor militare, economice şi de infrastructură ale statului suveran pe teritoriul căruia se aflau, precum şi la crearea ulterioară de posturi militare de control în diferite regiuni şi oraşe georgiene care nu au nici o legătură cu zona de securitate a Osetiei de Sud”, se menţionează în documentul citat.

PL consideră că  statutul trupelor ruse de menţinere a păcii, staţionate în Osetia de Sud, Abhazia şi Transnistria, „a fost compromis iremediabil” şi că „în noua situaţie creată, aceste trupe nu mai pot îndeplini misiuni de pace în perimetrul conflictelor îngheţate”.        

„Pornind de la raţiunile expuse mai sus, PL susţine iniţiativa lansată de preşedintele României Traian Băsescu la Chişinău  de creare a unui mecanism european de soluţionare a conflictelor îngheţate, care să presupună identificarea unor soluţii rapide, neîntîrziate şi durabile, în condiţiile modificării radicale a structurii forţelor de pace, ale implicării plenare a UE, în acord cu legislaţia internaţională şi cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova”, se mai spune în documentul citat.

Adaugă comentariu

MAIB promotii