Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

IGOR SMIRNOV: R.MOLDOVA TREBUIE SĂ RECUNOASCĂ TRANSNISTRIA ŞI SĂ DEMAREZE NEGOCIERILE PENTRU EDIFICAREA RELAŢIILOR BILATERALE

01.09.2008

Chişinău. Pentru a rezolva conflictul transnistrean, R.Moldova trebuie să recunoască Transnistria şi să demareze negocierile pentru edificarea unor relaţii de bună vecinătate, a declarat, duminică, liderul autoproclamatei Republici Moldoveneşti Nistrene (RMN), Igor Smirnov, într-o conferinţă de presă susţinută la Tiraspol cu ocazia împlinirii a 18 ani de la autoproclamarea Republici Moldoveneşti Nistrene (2 septembrie).

Potrivit Agenţiei INFOTAG, Smirnov s-a arătat disponibil să înceapă tratativele cu Chişinăul, inclusiv în formula  «5+2», dar a opinat că tocmai Chişinăul nu este pregătit şi că doi factori ar putea favoriza reglementarea conflictului: retragerea Moldovei din GUAM şi aderarea ei la uniunea Rusia-Bielarus, precum şi instituirea celei de-a doua limbi oficiale în R.Moldova – limba rusă.

„Toate acestea însă, sînt inexistente şi nu se prevăd deocamdată. Uniunea Europeană are o poziţie contradictorie, căutînd să menţină echilibrul între interesele Chişinăului şi progresele obiective. În plus, europenii sînt supuşi influenţei americane în politica lor. Toate acestea lasă amprentă asupra poziţiei lor. Rusia a fost şi rămîne principalul actor în formatul «5+2», datorită resurselor sale diplomatice şi misiunii pacificatoare eficiente pe care Moscova o exercită în regiune pe parcursul a 16 ani. Noi sîntem recunoscători Rusiei pentru aceasta şi sperăm că militarii ruşi, care menţin pacea şi stabilitatea la noi, vor trage învăţăminte din evoluţiile care au avut loc în Georgia, cînd pacificatorii georgieni au tras în spate în colegii lor ruşi”, a afirmat Igor Smirnov.

El a subliniat faptul că Tiraspolul va promova în continuare cursul de obţinere a independenţei. „În anul 2006 am avut un referendum cu privire la independenţă şi aderarea ulterioară la Rusia. Majoritatea covîrşitoare a cetăţenilor noştri au votat şi pentru primul lucru, şi pentru cel de-al doilea. Referendumul este legea supremă a statului, care trebuie executată. Preşedintele Moldovei, Vladimir Voronin, trebuie să recunoască independenţa RMN şi să înceapă negocierile privind edificarea relaţiilor de bună vecinătate, dacă doreşte să păstreze statul moldav.  Nu am primit încă vreo reacţie de la Chişinău   pe marginea Tratatului de prietenie şi colaborare transmis lui Voronin la întrevederea din Bender, prima din şapte ani, din 11 aprilie 2008.  Mai mult decît atît, R.Moldova este gata să studieze doar legea cu privire la statutul juridic special al localităţilor de pe malul stîng al Nistrului, pe care Parlamentul Moldovei a adoptat-o în anul 2005 şi care este absolut inacceptabilă pentru noi. Pe de altă parte, noi nu cunoaştem nimic despre un oarecare plan moldovenesc de reglementare, care ar fi suscitat interes conducerii ruse la întrevederea lui Dmitri Medvedev cu Vladimir Voronin la Soci, pe 25 august. Eu ştiu că nici Rusia nu cunoaşte acest plan”,  a declarat Smirnov.

Totodată, el a informat că nu s-a întîlnit cu Dmitri Medvedev şi nu a comentat rezultatele deplasării sale la Moscova, din săptămîna trecută, anunţînd doar că a avut „contacte de lucru cu conducerea rusă”.

Comentînd declaraţiile ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, potrivit cărora Chişinăul şi Tiraspolul ar fi gata să revină la „Memorandumul Kozak”, Smirnov a spus că „nu a auzit aşa ceva”. „În anul 2003, Vladimir Voronin, sub presiunea Occidentului, a refuzat să semneze memorandumul parafat. Odată ce s-a întîmplat astfel acum cinci ani, cînd situaţia nu era atît de tensionată, cine a spus că Voronin s-a schimbat şi că va accepta azi, pe neaşteptate, apropierea de Rusia? Oare influenţa Occidentului asupra Moldovei este mai mică?! Astfel, conducerea moldavă nu este credibilă. Nu poţi uni două societăţi care au trăit separat una de alta şi pe ambele maluri ale Nistrului au crescut generaţii care nu se cunosc una pe alta”, a spus Smirnov.

Adaugă comentariu

MAIB promotii