Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

BANCA DE ECONOMII A OFERIT 255,65 MII LEI PENTRU REPARAREA PAGUBELOR PROVOCATE DE INUNDAŢII

02.09.2008

Chişinău. Banca de Economii a transferat pentru repararea pagubelor provocate de inundaţii cea mai mare sumă între băncile din Moldova - 255,65 mii lei ($26,6 mii).

Agenţia INFOTAG transmite cu referire la surse din Ministerul Finanţelor că pînă la 28 august băncile comerciale au transferat în total 1,64 mln. lei ($165 mii) în fondul pentru combaterea consecinţelor inundaţiilor. Singura care nu a transferat bani în fondul special este  Banca Comercială Română, a cărei administraţie a precizat că a transferat  55 mii lei direct către organizaţia de proiectări „Rural Proiect”.    

Următoarele sume ca mărime au oferit Victoriabank – aproape  218 mii lei,  Mobiasbancă-Groupe Societe Generale – 200 mii lei, Moldindcombank - 183,14 mii.  Mijloacele s-au acumulat din salariile angajaţilor, în mărimea unei zile lucrătoare sau de  1%.   

Sumele transferate la fond nu sînt proporţionale cu dimensiunile băncilor, Eximbank a transferat  166,15 mii lei,   Fincombank - 114,62 mii lei,  ProCredit Bank – 92,13 mii, Energbank – 77,4 mii, Investprivatbank - 70 mii.,   Moldova Agroindbank  - 61,56 mii, Universalbank  - 52,19 mii, Comerţ Bank – 40 mii,  Unibank – 47,97 mii, Banca Socială – 33,76 mii lei. Nu este exclus că băncile au efectuat şi finanţări directe.

Băncile mari au mers pe calea autonomiei oficiilor, care au colectat şi au transferat fonduri independent. Pe listă se numără 19 oficii ale Băncii de Economii,  14 -  ale Băncii Sociale, 11 – ale  Moldova Agroindbank.   

De menţionat că lista include şi persoane fizice, care au făcut transferuri în calitate de angajaţi ai băncilor comerciale. Astfel, Vasile Chirtoca de la Victoriabank a transferat 30 mii lei. O sumă aproape egală (31,9 mii lei) a oferit Preşedinţia, şi una dublă – Aparatul Guvernului (61,58 mii).

În perioada 30 iulie – 28 august în fond s-au acumulat în total 17,51 mln. lei.

INFOTAG precizează: Conform estimărilor grupului de lucru de pe lîngă Ministerul Economiei şi Comerţului, viitura din iulie de pe Nistru şi Prut a provocat în R.Moldova pagube de  $120 mln., dintre care 20% - drumurilor şi infrastructurii, 15% - agriculturii, 65% - imobilelor.

Adaugă comentariu

MAIB promotii