Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

PERMISELE DE CONDUCERE NOI VOR FI PUSE ÎN APLICARE PE ETAPE, PÎNĂ PE 1 IANUARIE 2011

11.09.2008

Chişinău. Permisele de conducere de model nou vor fi puse în aplicare pe etape, pînă pe 1 ianuarie  2011, conform hotărîrii de Guvern, aprobate miercuri.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, Oleg Rotaru, viceministru al Dezvoltării Informaţionale, a precizat, în şedinţă, că măsura urmăreşte realizarea amendamentelor la Convenţia cu privire la traficul din 1968, aprobată de ONU. Documentul la care R.Moldova a aderat în martie 1993 prevede că pînă pe 28 martie 2011, permisele de conducere noi se implementează pe teritoriile celor peste 60 de state semnatare ale convenţiei.

Rotaru a spus că după introducerea actelor noi vor rămîne în vigoare şi permisele de tip vechi. Nevoia emiterii în paralel şi a permiselor vechi este determinată şi de faptul că în sistemul învăţămîntului profesional fac studii de macaragiu auto, cu durata de trei ani, şi persoane care la finalul instruirii nu vor atinge vîrsta de 21 de ani, stabilită în actele noi.

La prima etapă, permisele noi vor fi eliberate novicilor care au absolvit cursurile şi tuturor doritorilor. Actele noi prevăd vîrsta admisibilă pentru conducere, volumul cursului de instruire, stagiul de şofer şi vor fi acordate în funcţie de pericolul potenţial al tipurilor de vehicule concrete. Se prevăd şi permise de conducere pentru persoane care refuză actele cu cod personal, pe motive religioase.

Prim-ministrul Zinaida Greceanîi a cerut Ministerului Dezvoltării Informaţionale şi Ministerului Economiei şi Comerţului să stabilească  taxa pentru permisele de tip nou.

INFOTAG precizează: Punerea în aplicare şi eliberarea actelor noi nu va cere finanţări de la buget, pentru că noua asigurare tehnico-informaţională privind elaborarea documentelor se face în cadrul modernizării Registrului de Stat al conducătorilor auto.  Termenul de şase luni, prevăzut în hotărîrea de Guvern din decembrie 2007 pentru reorganizarea în sistemul de instruire a şoferilor, modernizarea complexului informaţional-tehnic al registrului conducătorilor auto, revizuirea regulilor de circulaţie actuale în cadrul amendamentelor la convenţie, s-a dovedit a fi insuficient.

Adaugă comentariu

MAIB promotii