Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

TERMINALUL CEREALIER AL PORTULUI LIBER INTERNAŢIONAL GIURGIULEŞTI VA FI PUS ÎN FUNCŢIUNE PÎNĂ LA SFÎRŞITUL ANULUI

15.09.2008

Chişinău. Construcţia terminalului cerealier pe teritoriul Portului Liber Internaţional   «Giurgiuleşti» este pe sfîrşite şi pînă la finele anului prin acesta vor putea fi făcute exporturi-importuri de cereale, l-a informat pe Prim-viceprim-ministrul, ministrul Economiei şi Comerţului, Igor Dodon, investitorul general al portului, Thomas Moser.

Potrivit Agenţiei INFOTAG,  Moser a mai spus că în luna octombrie se va încheia proiectarea portului de mărfuri, după care vor demara imediat lucrările de construcţie, astfel încît portul să fie inaugurat în semestrul II 2009.  Terminalul petrolier este în funcţiune şi a primit pînă acum patru tancuri cu produse petroliere. Investiţiile în construcţia portului au depăşit $42 mln., iar luînd în calcul reţeaua de staţii PECO creată - $62 mln. 800 de locuri de muncă au fost înfiinţate datorită realizării proiectului.

Dodon a subliniat faptul că mediile de afaceri au un interes sporit faţă de portul liber, care este atractiv pentru investiţii.

INFOTAG precizează: Proiectul de construcţie a terminalului petrolier din  Giurgiuleşti a fost lansat în anul 1996 şi urma să se încheie în 1999, avînd un cost de $38 mln. Dar pînă în 1999, lucrările au fost executate în proporţie de  50% şi şantierul a fost În 2005, obiectivul a devenit proprietate a holdingului  „Azpetrol”, al doilea operator ca mărime pe piaţa produselor petroliere din Azerbaidjan, ale cărui investiţii totale în „proiectul moldovenesc” se evaluează la  $250-270 mln.  În acelaşi an, compania olandeză „EasEur Holding” B.V. a cumpărat de la „Azpetrol” companiile azere „Azpetrol” SRL, „Azertrans” SRL şi „Azpetrol Refinery” SRL şi a anunţat că va continua proiectele de investiţii ale acesteia în R.Moldova.

Cheiurile terminalului cerealier, petrolier, celui de pasageri, de containere ale portului Giurgiuleşti au o lungime de 700 m, făcînd posibilă preluarea zilnică a pînă la 1 mln. t de marfă, transporturile internaţionale de pasageri fluviale şi maritime.

În anul 2008, Guvernul a transmis dreptul de construcţie a  portului de pasageri Portului Fluvial Ungheni. Construcţia urma să se încheie pînă pe 1 iunie.

Adaugă comentariu

MAIB promotii