Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

GRĂNICERII MOLDOVENI VOR FI INSTRUIŢI CUM SĂ COMBATĂ TRAFICUL DE FIINŢE UMANE

18.09.2008

Chişinău. Organizaţia Internaţională a Migraţiunii (OIM) realizează proiectul „Training pentru serviciile de grăniceri din R.Moldova, România şi Ucraina”, care are ca scop principal întărirea cooperării internaţionale a serviciilor respective în combaterea traficului de fiinţe umane.

Agenţia INFOTAG transmite cu referire la surse din oficiul OIM în Moldova că obiectivul secundar al proiectului este acela de a încadra serviciile de grăniceri, în calitate de participant profesionist,  în sistemele de reorientare naţionale şi internaţionale, conştientizarea mai bună a problemelor de migraţiune neregulată şi trafic de fiinţe umane.

La prima etapă, joi-vineri, la Chişinău va avea loc o întrunire introductivă cu şefii de servicii de grăniceri din R.Moldova, România şi Ucraina, cu conducătorii punctelor de frontieră. În octombrie-noiembrie, vor fi organizate sesiuni de instruire operativă la locul serviciului, la opt puncte de frontieră. Sesiunea de încheiere va fi organizată pentru şefii serviciilor de grăniceri şi ai poliţiei de frontieră, cu scopul evaluării rezultatelor proiectului şi aprobării recomandărilor pentru îmbunătăţirea măsurilor care se întreprind pentru depistarea victimelor traficului sau traficaţilor potenţiali la punctele de frontieră.

Iniţiativa are la bază experienţa pozitivă a training-urilor precedente, pe care Misiunea OIM în Moldova şi centrul „La strada”, în colaborare c Misiunea Uniunii Europene de asistenţă la graniţa moldo-ucraineană (EUBAM) le-a organizat pentru reprezentanţii serviciilor de grăniceri şi ai poliţiei de frontieră, în octombrie-noiembrie 2007.

INFOTAG precizează: Proiectul regional „Training pentru serviciile de grăniceri din R.Moldova, România şi Ucraina” este parte din Programul Regional de Combatere a Traficului de Fiinţe Umane în Europa de Sud-Est,  realizat cu suportul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Danemarcei. În anii 2000-2007, în cadrul programului de asistenţă al OIM pentru Moldova, au fost ajutate  2285 de persoane traficate şi peste 900 de victime potenţiale ale traficului. În semestrul I   2008, au fost înregistrate  85 de cazuri noi de trafic cu fiinţe umane.

Adaugă comentariu

MAIB promotii