Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

CAMERA DE LICENŢIERE VA VERIFICA 60 LA SUTĂ DINTRE DOCUMENTELE NECESARE LICENŢIERII PRIN „GHIŞEUL UNIC”

18.09.2008

Chişinău.  Camera de Licenţiere (CL) licenţiază 39 de genuri de activitate pentru care  sînt necesare  în total 239 de documente (numărul diferă în funcţie de genul de activitate), dintre care 135 sau 60% vor fi  preluate sau  verificate  prin procedura „ghişeului unic”.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, Guvernul a aprobat, în şedinţa de  miercuri, o decizie prin care precizează lista celor 20 de documente şi informaţii,  pe care CL, în procesul perfectării licenţei  solicitate de agentul economic, le va verifica  sau le va confirma prin „ghişeul unic”.

Executivul a stabilit şi autorităţile  publice, responsabile de  confirmarea  documentelor  sau prezentarea informaţiei prin asigurarea accesului CL  la baza lor de date. În caz de necesitate, documentele sau informaţia va fi prezentată pe suport de hîrtie sau sub formă electronică, cu aplicarea semnăturii digitale. Printre aceste documente şi informaţii se numără  buletinul de identitate, certificatul de înmatriculare  a unităţilor de transport, extrasul din Registrul bunurilor imobiliare, certificatul de înregistrare a persoanei juridice, autorizaţia tehnică pentru obiectivele industrial periculoase şi altele.  Verificarea şi confirmarea  documentelor, prezentarea informaţiei  de către autorităţile respective se vor face în termen de 3 zile.

Dacă autoritatea publică sau instituţiile abilitate prin lege cu funcţii de reglementare şi de control nu vor  răspunde solicitării  CL în termenul prevăzut  sau nu vor asigura accesul CL la resursele lor informaţionale,  documentele sau informaţia pentru obţinerea licenţei  vor fi considerate  confirmate sau aprobate.  Decizia Guvernului va intra în vigoare la 1 noiembrie.

Zinaida Ghistruga, directorul CL, a spus că angajaţii instituţiei lucrează la implementarea ghişeului de mai mult timp şi că probleme din partea CL nu vor fi.  Ea a precizat că  toţi solicitanţii  de licenţă, atunci cînd se adresează CL, deţin deja 30%  dintre documentele  necesare, prin care declară corespunderea lor licenţei (diplome de absolvire, certificate de calificare). Aşa cum alte 60%  dintre acte vor fi confirmate prin „ghişeul unic”, agentului economic îi mai rămîne să obţină doar 10% dintre actele necesare  prin adresare  directă către alte  organe de reglementare.

Instituirea  procedurii „ghişeului unic”  la CL  va contribui la debiroctratizarea,  transparentizarea  procedurii de licenţiere,  va îmbunătăţi serviciile publice prestate agenţilor economici, a mai spus Zinaida Chistruga.

Adaugă comentariu

MAIB promotii