Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

GUVERNUL A APROBAT RECHEMAREA LUI VASILE STURZA DIN FUNCŢIA DE AMBASADOR AL MOLDOVEI ÎN RUSIA

18.09.2008

Chişinău. Guvernul a decis, în şedinţa de miercuri, rechemarea lui Vasile Strurza din funcţia de Ambasador al Republicii Moldova în Rusia şi în Kazahstan, prin cumul, cu reşedinţă la Moscova.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, proiectul hotărîrii respective a fost depus de către Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene  conform alineatului (2) din art. 86 al Constituţiei Moldovei şi alineatului (2) art. 10 din Legea serviciului diplomatic, potrivit căreia Executivul aprobă numirea şi rechemarea ambasadorilor Moldovei peste hotare pînă la hotărîrea oficială, care se aprobă prin decret prezidenţial. Decizia se consideră aprobată odată cu publicarea decretului prezidenţial. În privinţa lui Vasile Sturza decretul nu a fost semnat încă.

Vasile Sturza are 55 de ani, este jurist, pînă la încadrarea în serviciul diplomatic a lucrat în organele procuraturii, a fost Procuror General al Moldovei. Timp de mai mulţi ani, a condus delegaţia Chişinăului la negocierile pentru rezolvarea problemei transnistrene. A fost numit ambasador în Rusia pe 7 septembrie 2005, perioada răcirii dramatice a relaţiilor moldo-ruse, ca urmare a refuzului Chişinăului de a semna „Memorandumul Kozak” de reglementare transnistreană. Mai tîrziu, autorităţile moldovene au acuzat Moscova de ingerinţă în campania electorală pentru Parlamentul Moldovei şi au refuzat să înregistreze reprezentanţii Rusiei în calitate de observatori din CSI la alegerile parlamentare din martie  2005. În martie 2006, Rusia a aplicat embargo la importurile de vinuri moldoveneşti, a scumpit în repetate rînduri preţurile la gazele exportate în Moldova.

După întrevederea Preşedinţilor Moldovei şi Rusiei (ianuarie 2008) relaţiile dintre cele două state au început să se normalizeze, tendinţă care s-a întărit după întîlnirea lui Vladimir Voronin cu Dmitri Medvedev, la sfîrşitul lunii august, cînd cei doi şefi de stat s-au înţeles să întreprindă mai multe măsuri pentru activizarea procesului de reglementare transnistreană.  Observatorii spun că prin schimbarea diplomaţilor din Rusia, Chişinăul oficial doreşte să încheie perioada cea mai dificilă în relaţia cu Rusia şi să ia totul de la început.

Adaugă comentariu

MAIB promotii