Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

„CHATEAU VARTELY” A INAUGURAT UN COMPLEX TURISTIC LA ORHEI

29.09.2008

Chişinău. Compania viticolă „Chateau Vartely” a inaugurat, sîmbătă,  un complex turistic viti-vinicol, în apropiere de or.Orhei. La festivitate au participat ex-preşedinţii R.Moldova, Mircea Snegur, Petru Lucinschi, actualul şef de stat, Vladimir Voronin, precum şi peste 200 de invitaţi - diplomaţi, ambasadori şi oaspeţi din Austria, Belgia, Cehia, Norvegia, Rusia, Polonia, Kazahstan, Germania.

Potrivit reporterului special al Agenţiei INFOTAG,  Nicolae Ciornîi, vicepreşedintele companiei petroliere „Lukoil”, acţionarul principal al „Chateau Vartely”, a amintit la eveniment că complexul a fost construit pe teritoriul unei foste cariere de piatră, iar construcţia a durat 2,5 ani. „Mulţumesc arhitecţilor şi constructorilor care au realizat acest complex unicat, precum şi tuturor celor care au investit bani, deoarece fără bani nu am fi reuşit nimic. În cadrul complexului lucrează 320 de persoane, care primesc un salariu decent. Prin inaugurarea acestui complex, dorim ca promovarea vinurilor noastre să fie făcută la cel mai înalt nivel”, a declarat Ciornîi.

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a menţionat că a avea bani încă nu înseamnă nimic, important este să ştii ce să faci cu ei.  „Sînt bucuros pentru aceşti oameni, care au ştiut unde să-şi investească banii şi ştiu ce-şi doresc să obţină în rezultatul acestor investiţii. Cred că acestui complex îi vor urma şi altele. Moldova este în stare să aibă un turism bine dezvoltat şi un service de calitate, care ar atrage numeroşi turişti în toate anotimpurile. Astfel de întreprinderi vinicole şi complexuri turistice au mare viitor. Vom face tot posibilul pentru ca oamenii care doresc să-şi dezvolte o afacere la nivel european să nu fie în pierdere. Îi vom susţine ca să aibă rezultatele la care aspiră”, a promis şeful statului.

Solicitat de Agenţia INFOTAG, primul preşedinte al ţării,  Mircea Snegur, a spus: „Chateau Vartely” cu siguranţă va reuşi să devină un punct de atracţie turistică atît pentru cetăţenii R.Moldova, cît şi pentru turiştii care ne vor vizita ţara. Cred că este primul complex care corespunde tuturor exigenţelor şi rigorilor în domeniu şi care cu siguranţă va completa traseul turistic din zonă. Sper ca această iniţiativă să fie de bun augur şi să fie urmată şi de alţi oameni de afaceri. În afară de aspectul economic sau estetic al acestui complex, aşi vrea să accentuez şi partea socială a lucrurilor, care a presupus crearea noilor locuri de muncă şi acumularea mijloacelor băneşti, pentru reinvestirea în dezvoltarea complexului, dar şi pentru completarea bugetului primăriei Orhei”.

Pe teritoriul complexului se află o fabrica de vin, beciuri  de păstrare a vinului, trei căsuţe în stil naţional, caracteristice zonelor de nord, centru şi sud ale republicii, în care se află 12 apartamente şi odăi de lux, cîteva săli de degustare, clădirea administrativă şi un restaurant cu două nivele. În construcţia complexului turistic au fost investiţi $25 mln.

INFOTAG precizează: Compania „Chateau Vartely” şi-a început activitatea în anul 2004, iar acum exportă vinuri în 23 de ţări ale lumii.

Adaugă comentariu

MAIB promotii