Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

WILIIAM HILL: OCCIDENTUL NU VA ADMITE CA DECIZIA DE REGLEMENTARE TRANSNISTREANĂ SĂ FIE LUATĂ FĂRĂ PARTICIPAREA SA

30.09.2008

Chişinău. „Occidentul nu va admite niciodată ca deciziile de reglementare transnistreană să fie luate fără participarea sa. Nu se poate să existe întrevederi, înţelegeri separate şi ca acestea să fie prezentate ca un fapt împlinit, care atinge interesele altor ţări”, a afirmat profesorul William Hill, fostul şef al Misiunii OSCE în Moldova, în timpul unei prelegeri publice, ţinute, luni seara, la Universitatea din Tiraspol.

„SUA şi Uniunea Europeană, care sînt observatori la tratativele pentru reglementarea transnistreană,  pledează pentru reluarea cît mai grabnică a procesului de negocieri în formatul  «5+2». Consultările ruso-transnistrene şi moldo-ruse sînt posibile, dar nu se poate ca rezolvarea conflictului să fie obţinută astfel şi este inadmisibilă înlocuirea formatului constituit «5+2» cu un nou format trilateral. Noi credem că acum există premise pentru reluarea negocierilor şi pentru identificarea unei soluţii general acceptate a conflictului, luînd în calcul interesele tuturor părţilor, în cadrul integrităţii teritoriale a Republicii Moldova”, a declarat diplomatul american, citat de Agenţia INFOTAG.

Întrebat despre posibilitatea ca independenţa Transnistriei să fie recunoscută după exemplul Kosovo, William Hill, cunoscut ca adept înflăcărat al independenţei Kosovo, a răspuns că între situaţiile dintre cele două regiuni nu se pot face „nici un fel de paralele” şi „Kosovo nu poate fi precedent pentru alte regiuni secesioniste”.

„În SUA şi în alte state occidentale se crede că, Kosovo este un caz separat, care nu se aseamănă deloc cu nici un alt caz; că acolo relaţiile între sîrbi şi albanezi sînt atît de rele  încît înţelegerile sînt, pur şi simplu, imposibile. Situaţia din Transnistria este cu totul alta. Rezolvarea conflictelor este o problemă în care SUA şi Rusiei le vine greu să găsească un compromis. SUA sînt disponibile să colaboreze strîns cu Cremlinul în combaterea noilor provocări, ca de exemplu,  terorismul şi pericolele ecologice. Dar există şi lucruri care dezbină Washingtonul şi Moscova: extinderea NATO, amplasarea sistemelor antirachetă şi conflictele îngheţate. În aceste probleme, compromisul nu poate să existe pentru că SUA nu acceptă nici un fel de înţelegeri care nu iau în calcul interesele lor naţionale”, a subliniat Hill.

INFOTAG precizează: Misiunea OSCE în R.Moldova a fost inaugurată în februarie 1993, iar peste doi ani şi-a deschis un oficiu la Tiraspol. Profesorul William Hill a avut cel mai lung mandat de şef de misiune OSCE în Moldova – în anii 1998 - 2002 şi 2003 - 2006. Acum, Hill este profesor la Colegiul Militar Naţional din Washington, dar vine des în R.Moldova, ca să participe la diverse seminare în probleme de reglementare transnistreană. Luni, el a vizitat Tiraspolul, unde împreună cu actualul şef al Misiunii  OSCE în R.Moldova, Philip Remler, s-a întîlnit cu liderul transnistrean, Igor Smirnov.

Adaugă comentariu

MAIB promotii