Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

ANDREI STRATAN: RECUNOAŞTEREA UNILATERALĂ A ABHAZIEI ŞI A OSETIEI DE SUD NU VA DEVENI UN FACTOR DE STABILIZARE A SITUAŢIEI

30.09.2008

Chişinău. „Respingînd categoric orice metode de soluţionare cu forţa a conflictelor,  Moldova nu consideră, totuşi, că recunoaşterea unilaterală a Abhaziei şi a Osetiei de Sud va deveni un factor de stabilizare a situaţiei”, a declarat Andrei Stratan, viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene,  la sesiunea  a 63-a a Adunării Generale a ONU. Oficialul a expus poziţia republicii pe marginea chestiunilor de pe agenda reuniunii.

Agenţia INFOTAG transmite cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene că Stratan a spus că  „acest pas nu face decît să reducă responsabilitatea părţilor în conflict pentru căutarea unui compromis între naţiuni şi capacitatea lor de a identifica soluţii echitabile, cu respectarea principiilor integrităţii teritoriale şi asigurarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului”.

„Noi considerăm că situaţii precum cea din Georgia trebuie să fie soluţionate exclusiv în baza prevederilor Actului Final de la Helsinki, a Cartei ONU şi a tuturor principiilor dreptului internaţional în vigoare. În cazul specific al conflictului din raioanele de est, Moldova a acţionat şi continuă să acţioneze consecvent în conformitate cu Legea cu privire la prevederile de bază ale statutului juridic special al localităţilor din stînga Nistrului, adoptată unanim de Parlament la 22 iulie 2005, care consfinţeşte soluţionarea conflictului din Transnistria doar pe căi politice”, a subliniat ministrul.

El a apreciat că demilitarizarea şi democratizarea regiunii transnistrene constituie premise esenţiale ale rezolvării viabile a conflictului transnistrean. „Autorităţile moldoveneşti sînt preocupate de crearea condiţiilor necesare pentru impulsionarea procesului de reglementare. Conducerea supremă a statului a înaintat o serie de iniţiative privind consolidarea încrederii şi securităţii între ambele maluri ale Nistrului. În prezent, eforturile comune ale Republicii Moldova, mediatorilor şi observatorilor sînt îndreptate spre reluarea negocierilor în formatul 5+2, în vederea soluţionării finale a conflictului”, a spus Andrei Stratan, reamintind că a fost adoptată strategia de reglementare a conflictului, bazată pe o abordare complexă („propunerile în pachet”) a tuturor problemelor legate de conflict – politice, economice, sociale şi umanitare.

În discursul său,  Stratan a apreciat pozitiv activitatea Misiunii UE de asistenţă la frontieră în Moldova şi Ucraina (EUBAM) şi cooperarea strînsă a acesteia cu structurile abilitate din ambele state în domeniul gestionării frontierei, care contribuie la sporirea securităţii şi transparenţei. El a reiterat faptul că Moldova sprijină şi participă consecvent la acţiunile de combatere a ameninţărilor teroriste, susţinînd eforturile comunităţii internaţionale şi realizînd o serie de măsuri pe plan intern.

Adaugă comentariu

MAIB promotii