Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

ÎN ANUL 2009, POLIŢA DE ASIGURARE OBLIGATORIE DE ASISTENŢĂ MEDICALĂ VA COSTA 2637,6 LEI

02.10.2008

Chişinău. Guvernul a aprobat, miercuri,  proiectul  Legii fondurilor  asigurării obligatorii de asistenţă medicală pe anul viitor. Conform documentului, prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală  va fi de  2637,6 lei -   7% din salariu şi alte recompense, dintre care 3,5 % pentru angajator şi 3,5% pentru salariat, transmite Agenţia INFOTAG.

Cetăţenii care vor plăti prima de asigurare în primele trei luni după intrarea în vigoare a legii vor beneficia de o reducere  de 50%.

Bugetul propus al fondurilor asigurărilor obligatorii de asistenţă medicală prevede cheltuieli de 3,47 mlrd. lei, cu 31,6% mai mari decît veniturile şi cheltuielile aprobate  pentru anul 2008.  Ponderea  fondurilor asigurărilor obligatorii de asistenţă medicală  de asemenea va creşte, pînă la 4,9%,  faţă de 4,2%, în 2008.

În anul viitor, urmează să fie majorate cheltuielile  pentru toate tipurile  de servicii medicale prestate în cadrul asigurărilor obligatorii de asistenţă medicală. Astfel, cheltuielile pentru asistenţa medicală vor creşte cu 31,8%, pînă la 294,05 mln. lei;  cele pentru asistenţa medicală primară - cu 28,/% (989, 11mln. lei), pentru asistenţa  medicală specializată  de ambulatoriu - cu 30,6% (243,65 mln. lei), pentru  asistenţa medicală spitalicească - cu 32,6% (1,68 mlrd lei). Finanţările serviciilor  medicale de înaltă performanţă şi  îngrijirilor medicale la domiciliu vor creşte cu peste 30%.

Se prevede şi extinderea numărului de cazuri tratate cu maladia hepatică virală care necesită muţi bani  – 240 mii lei un caz,  lansarea activităţii Agenţiei de Transplant,   deschiderea  mai multor  centre comunitare de sănătate mintală, a  centrelor  de conciliere  şi testare voluntară a persoanelor infectate cu HIV/SIDA, a centrelor de servicii prietenoase  tinerilor.

Cheltuielile pentru  medicamentele compensate vor creşte cu 35,2%, iar lista medicamentelor va fi extinsă. Tratarea persoanelor  neasigurate cu  maladii cu impact major asupra sănătăţii publice (tuberculoza,  psihozele, alcoolismul şi narcomania, afecţiunile  oncologice şi hematologice maligne  confirmate)  este pusă tot  în sarcina Companiei de Asigurări Obligatorii de Asistenţă Medicală, care va beneficia şi de alocaţii  suplimentare de la bugetul de stat.

Adaugă comentariu

MAIB promotii