Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

ÎNTÎLNIREA ÎN PROBLEMA DIFERENDULUI TRANSNISTREAN PROGRAMATĂ LA VIENA PENTRU SĂPTAMÎNA CURENTA A FOST CONTRAMANDATĂ…

06.10.2008

Chişinău. Întîlnirea participancilor la formatul “5+2” în problema reglementării diferendului transnistrean (Moldova, Transnistria, Rusia, Ucraina, OSCE, precum şi observatorii din partea SUA şi a Uniunii Europene), care trebuia să aibă loc la Viena în perioada 7 – 8 octombrie, a fost contramandată. Despre aceasta corespondentul “INFOTAG” a aflat de la Ministerul Reintegrarii al Republicii Moldova.

Potrivit reprezentantului ministerului, întîlnirea, “care a fost organizată graţie eforturilor mediatorilor şi observatorilor în problema diferendului transnistrean, a fost contramandată din motiv că reprezentanţii Transnistriei au refuzat să participe la aceasta”.  

SUA şi-au exprimat regretul în legătură cu faptul că “administraţia de la Tiraspol a refuzat să participe la întîlnirea în formatul “5+2”.

Într-un comunicat de presă al Ambasadei SUA în Republica Moldova se arată că reprezentanţii OSCE, Ucrainei, Rusiei, UE şi SUA, precum şi mediatorii şi observatorii în procesul de negocieri în formatul “5+2”, s-au întîlnit, la 8 septembrie, la Viena şi au decis “să depună toate eforturile pentru a convinge autorităţile de la Chişinău şi cele de la Tiraspol să participe la acestă întîlnire,  ultima întîlnire în formatul “5+2” avînd loc în primăvara anului 2006”.  

“Decizia conducerii de vîrf a Republicii Moldova de a participa la întîlnire denotă faptul că aceasta are o atitudine constructivă faţă de procesul de reglementare a diferendului transnistrean. Facem apel către mediatori, în special faţă de Rusia, de a influenţa asupra autorităţilor de la Tiraspol, astfel încît acestea să manifeste o atitudine similară”,  - se mai arată în comunicatul de presă al Ambasadei SUA în Republica Moldova.

În document se subliniază, de asemenea, faptul că SUA rămîn pe aceleaşi poziţii în problema reglementării diferendului transnistrean, pledînd “pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova”.   

“Noi vom depune toate eforturile în vederea reluării cît mai grabnice a negocierilor cu participarea tuturor părţilor interesate în formatul “5+2””, se mai arată în comunicatul de presă al Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Agenţia “INFOTAG” informa anterior despre faptul că preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin urma să se întîlnească la sfîrşitul lunii septembrie cu liderul de la Tiraspol Igor Smirnov. Întîlnirea respectivă nu a avut loc, însă,  dat fiind că părţile, din start, îşi propuneau scopuri diferite. Vladimir Voronin îşi propunea să obţină reluarea negocierilor în formatul “5+2” şi dezbaterea de către participanţii la acesta a actelor legale în problema reglemenării diferendului transnistrean adoptate deja de Parlamentul Republicii Moldova. La rîndul său, Igor Smirnov a declarat că “negocierile sunt posibile doar în condiţiile în care părţile vor fi pe picior de egalitate”, iar conducerea de vîrf a Republicii Moldova “va fi gata să dea un răspuns concret în legătură cu semnarea Acordului de prietenie şi colaborare între Moldova şi Transnistria”, cerinţe incluse în documentul pe care Igor Smirnov i l-a transmis lui Vladimir Voronin în cadrul întîlnirii de la 11 aprilie 2008.

În consecinţă, întîlnirea a fost contramandată fiind invocat motivul că părţile n-au putut conveni asupra locului unde aceasta ar putea avea loc. Mediatorii au sperat că întîlnirea de la Viena va contribui la reluarea negocierilor în formatul “5+2”. 

Adaugă comentariu

MAIB promotii