Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

AL III-LEA CONGRES AL ORIGINARILOR DIN MOLDOVA

13.10.2008

Chiţinău. Preşedintele parlamentului molodvaei, Marian Lupu, a spus că conducerea republicii foarte mult apreciază eforturile, originarilor din Moldova pentru a promovarea imaginii ţării în statele în care actualmente locuiesc. Potrivit Agenţiei INFOTAG, spicherul a comunicat duminică, la deschiderea celui de-al II Congres al Originarilor şi care se va desfăţura la Chişinău trei zile.

«Întotdeauna suntem bucuroşi să salutăm compatrioţii noştri în ţara natală, care, indiferent de ţara în care locuiţi, îi adună  pe toţi originarii din Moldova. Trebuie să ştiţi că vă ţinem minte şi apreciem ce faceţi pentru Patria voastră, aflându-vă departe de ea” – a adăugat Lupu.

Prim-vice-premier-ministrul Moldovei, Victor Stepaniuc a ţinut să menţioneze că compatrioţii noştri de peste hotare, sunt promotorii de cultură şi de tradiţii moldoveneşti, ei consolidează statalitatea ţării”.  Stepaniuc a mai spus că reprezentanţii diasporei moldoveneşti vor participa activ la programul sărbătoririi celor 650 de ani de statalitate. Vice-premierul a înmânat 22 de diplome de onoare comunităţilor etno-culturale moldoveneşti de peste hotare pentru contribuţia lor în promovarea culturii moldoveneşti. 

Conducătorul Delegaţiei Compatrioţilor din Israel, Avigdor Liberman  a menţionat că „una din cele mai importante măsuri ale statalităţii – sunt tradiţiile. Desfăşurarea Congresului Originarilor din Moldova este o tradiţie bună, care a devenit o demonstraţie a unui stat nou moldovenesc independent. Statele noastre au foarte multe în comun. Şi sunt bucuros că conducerea Moldovei permanent ne invită, au grijă ca noi, originarii din Moldova, să nu pierdem legătura cu Patria. Pentru noi e foarte important şi util să păstrăm aceste legături”.

Organizatorul activităţii este Biroul Relaţiilor Interetnice  din Moldova. La Congres vor participa 23 de organizaţii etno-culturale moldoveneşti din 18 ţări ale lumii, 250 de delegaţi, la fel şi membrii cabinetelor de miniştri, parlamentari, diplomaţi. În acest an, în afară de organizaţiile din Rusia, Ucraina, Ţările Baltice, care au participat permanent la Congres, pentru prima dată au venit organizaţii etno-culturale din Irlanda, Portugalia şi Grecia.

Programul Congresului include diverse conferinţe, întâlniri la „masa rotundă” în ministere şi alte organizaţii, la fel şi concerte, prezentări de filme şi cărţi.

Adaugă comentariu

MAIB promotii