Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

GUVERNUL SUSŢINE INIŢIATIVA PREŞEDINTELUI DESPRE MAJORAREA ÎNDEMNIZŢIILOR PENTRU ORFANI...

16.10.2008

Chişinău. Indemnizaţiile şi ajutorul material acordate orfanilor – elevilor şi studenţilor, precum şi celor aflaţi sub tutelă şi curatelă – vor fi majorate. Această rezoluţie a fost adoptată miercuri de către Guvern.

După cum transmite „INFOTAG”, ministrul Protecţiei Sociale, Familiei şi Copilului, Galina Balmoş a declarat după şedinţă că ajutorul material pentru îmbrăcăminte şi încălţăminte acordat copiilor orfani la începutul anului de studii se va majora de 3 ori – pînă la 3000 de lei, iar suma ajutorului material acordat la finele anului de studii se va majora de 2 ori – 1000 de lei

„Indemnizaţia acordată la absolvirea instituţiei preuniversitare se ca majora de 10 ori (de la 500 pînă la 5000 de lei), iar indemnizaţia acordată la absolvirea instituţiei de învăţămînt profesional de toate nivelurile – de 20 de ori (10000 de lei). De asemenea, se va majora, în medie, de două ori suma altor alocaţii şi ajutoare, inclusiv pentru acoperirea cheltuielilor de alimentaţie, acordate studenţilor şi elevilor din instituţiile de învăţămînt mediu de specialitate, care nu primesc bursă. Pe lîngă aceasta, alocaţiile lunare pentru locaţiunea locuinţei va constitui 500 de lei, în loc de 300, iar indemnizaţiile pentru materialele didactice şi obiectele de igienă vor constitui 250 de lei lunar, în locul sumei de 200 de lei alocată în prezent” – , a declarat ministrul.

După spusele ei, vor fi introduse două tipuri noi de indemnizaţii: pentru realizarea cercetărilor şi editarea tezei de licenţă şi pentru perfectarea paşaportului pentru elevii sau studenţii orfani care îşi fac studiile peste hotare. Ajutorul unic pentru achitarea plăţii pentru primirea buletinului de identitate care, în momentul de faţă se acordă orfanilor, va rămâne în vigoare şi în continuare.

Noile prevederi privind indemnizaţiile zilnice şi lunare vor intra în vigoare de la 1 octombrie, iar cele anuale – de la 1 ianuarie 2009. De aceste indemnizaţii vor putea beneficia aproximativ 3 mii de copii şi tineri.

„Pentru introducerea hotărîrii în anul 2009 sînt prevăzute cheltuieli în sumă de 23,5 mln lei din buget” – a mai spus Balmoş.

Hotărîrea Guvernului a fost luată la iniţiativa Preşedintelui Vladimir Voronin, care s-a pronunţat pentru majorarea indemnizaţiilor acordate orfanilor.

Adaugă comentariu

MAIB promotii