Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

LIDERUL COMUNIŞTILOR TRANSNISTRENI A ÎNVINUIT CONDUCEREA REGIUNII DE IGNORARE A INTERESELOR POPORULUI

20.10.2008

Tiraspol. “Problema de bază a RMT este nedorinţa conducerii de a lucra în interesul propriului popor”, - a declarat preşedintele Comitetului Central al Partidului Comunist din Transnistria (PCT) Oleg Horjan autorului şi prezentatorului emisiunii “Conflict” al telecanalului grec MegaTV Danezis Sotiris.

După cum transmite “INFOTAG”, Horojan a subliniat că “din cauza aceasta vin toate problemele: căderea industriei, salarii şi pensii mici, şomaj major – care a alungat deja din ţară sute de mii de cetăţeni apţi de muncă –, desfăşurarea alegerilor întrun mod nedemocratic şi departamentele puterii la fel nedemocratice”.

“Anul trecut de patru ori ne-a fost interzisă desfăşurarea mitingurilor, pentru că conducerea nu vrea să audă părerea oamenilor simpli şi este orientată doar spre afacerile proprii” – a menţionat liderul comuniştilor.

După cuvintele lui, “o altă afacere în republică, afară de afacerea proprie a conducerii, nu este”.

“Exemplul cel mai elocvent este vînzarea celor mai mari întreprinderi industriale – privatizarea. Noi avem giganţi ai industriei care ar putea să lucreze în folosul republicii. Spre exemplu “Cvint” (fabrica de vinuri şi coniacuri din Tiraspol) cu o istorie de secole. A fost vîndut firmei “Şerif” cu doar $20 mln. Acesta reprezintă costul a trei case cu nouă etaje din Tiraspol. Doar atît! Întreprinderea însă cuprinde două cartiere de proprietate în oraş, reserve de producţie finită, utilaj de producere, plantaţii de viţă-de-vie, magazine şi multe altele. La fel s-a întîmplat cu ESRS, cu UMM şi cu multe alte întreprinderi din republică” – a spus Horojan.

El susţine că şi “în Sovietul suprem sunt oameni care lobbează interesele unor persoane anumite în două-trei firme care se ocupă cu producerea alcoolului, ţigărilor, materialelor petroliere, cu tot ce aduce bani”.

Liderul comuniştilor a promis că, imediat după venirea partidului său la conducere, “va introduce monopolul de stat în ramurile cele mai mari ale economiei, pentru ca banii din aceste afaceri să meargă în buget, iar nu în buzunarele oamenilor de afaceri sau ale conducerii de astăzi”.

Adaugă comentariu

MAIB promotii