Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

GUVERNUL PROPUNE UCRAINEI MODIFICAREA ŞI COMPLETAREA ACORDULUI PRIVIND CĂLĂTORIILE FĂRĂ VIZE ALE CETĂŢENILOR

30.10.2008

 Chişinău. Guvernul a iniţiat negocieri cu cabinetul de miniştri al Ucrainei pentru modificarea şi completarea unor articole ale Acordului privind călătoriile fără vize ale cetăţenilor, semnat în 2001.

 Acesta se referă la călătoria minorilor, la documentele necesare pentru prezentare la frontieră şi la persoanele însoţitoare.

Astfel, precum transmite INFOTAG, copiii minori, cetăţeni ai RM, vor călători în Ucraina în baza următoarelor documente şi condiţii - paşaportul cetăţeanului RM personal sau paşaportul cetăţeanului RM al unuia dintre părinţi, în care sînt înscrise datele minorului, dacă acesta are vîrsta pînă la 7 ani. Minorii cu vîrsta între 7şi 16ani, dacă nu dispun de paşaport personal, vor călători cu paşaportul cetăţeanului RM al unuia dintre părinţi, în care va fi aplicată fotografia minorului.

 Minorii trebuie să fie însoţiţi în călătorie de cel puţin unul dintre părinţi.

 În cazul călătoriei minorului cu un însoţitor, va fi necesar paşaportul cetăţeanului RM personal şi declaraţia reprezentantului legal, autentificată notarial.

 Minorii care au împlinit vîrsta de 14 ani şi sînt înmatriculaţi la studii în instituţiile de învăţîmînt din alte state – vor avea nevoie de paşaportul cetăţeanului RM personal, actul de înmatriculare la instituţia de învăţămînt respectivă şi declaraţia reprezentantului legal, autentificată notarial.

 Vicepremierul Andrei Stratan, ministrul afacerilor externe şi integrării europene, a  spus că negocierea acestor modificări şi completări cu partea ucraineană şi stipularea lor în anexa la Acordul nominalizat se face la numeroasele interpelări ale cetăţenilor RM, care, uneori, din cauza că le lipsea unul din documente, erau întorşi de la frontieră şi îşi anulau călătoria.

Guvernul a mai propus o completare la punctul 1.6 al Acordului, prin care titlul de călătorie va putea fi utilizat în calitate de document numai la întoarcerea în RM sau tranzitarea la întoarcerea în RM din alte state terţe, fără ca partea ucraineană să solicite alte confirmări documentare.

Adaugă comentariu

MAIB promotii