Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

...ŞI EXCLUD CATEGORIC VARIANTA CĂ AR PUTEA SUSŢINE UN CANDIDAT AL PCRM LA FUNCŢIA DE PREŞEDINTE AL ŢĂRII

04.11.2008

Chişinău. Partidele de orientare liberală – Alianţa „Moldova Noastră” (AMN), Partidul Liberal-Democrat din Moldova (PLDM) şi Partidul Liberal (PL) – exclud categoric posibilitatea că ar putea susţine, după alegerile parlamentare din 2009, un candidat al comuniştilor la funcţia de preşedinte al ţării.

După cum relatează agenţia INFOTAG, Mihai Ghimpu, liderul PL, a declarat luni seara, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la postul de televiziune „RO-TV-Chişinău”, că la această situaţie probabil nici nu se va ajunge, deoarece „dreapta, la sigur, va avea majoritatea în noul Parlament”.

„Niciodată nu am fost cu nomenclatura. Niciodată nu vom vota un candidat comunist, chiar dacă se va ajunge în această situaţie”, a menţionat el.

Veaceslav Untilă, prim-vicepreşedinte al AMN, a amintit că formaţiunea sa nu a susţinut candidatul comuniştilor la funcţia de preşedinte al ţării nici în 2005.

„Avem o experienţă în acest sens din 2005. Atunci am venit în Parlament cu 34 de mandate, deşi acum am rămas cu 14. După următoarele alegeri vor fi în Parlament şi mai mulţi, dar, vă asigur, nu vom vota cu comuniştii”, a declarat el.            

Vlad Filat, liderul PLDM, a menţionat că după 2005 s-a văzut că „PCRM nu poate să-şi respecte nici obligaţiunile interne, nici cele externe”.

„Vom merge mai degrabă la alegeri anticipate, dar nu vom vota împreună  cu PRCM”, a declarat el.

Toate cele trei formaţiuni au declarat că au deja candidaţii proprii pentru funcţia de preşedinte al ţării, dar nu le-au făcut publice numele. Excepţie a constituit doar AMN, care nu ascunde că îl va promova pe liderul său, Serafim Urechean, la funcţia de preşedinte al ţării.

Vlad Filat a declarat că, cel mai probabil, noul preşedinte va trebui să fie unul de compromis, deoarece nici un partid nu va avea de unul singur suficiente voturi pentru instalarea în funcţie a noului preşedinte.

AMN şi PL cred că, dacă se va constitui o coaliţie democratică după alegeri, funcţia de preşedinte ar trebui să revină formaţiunii care va acumula cel mai multe voturi.

Adaugă comentariu

MAIB promotii