Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

RENTABILITATEA DE PRODUCERE A SFECLEI DE ZAHĂR ÎN MOLDOVA A DEPĂŞIT 40%

06.11.2008

Chişinău. Sfecla de zahăr a devenit cea mai profitabilă cultură agricolă din Moldova însezonul agricol 2008, consideră Asociaţiei Producătorilor de sfeclă de zahăr din RM.

În declaraţia Asociaţiei, citată de INFOTAG, se menţionează că în acest an rentabilitatea medie de producere a sfeclei de zahăr a depăşit 40%.

“Preţul de cumpărare al sfeclei de zahăr, ţinând cont de zaharitatea înaltă pe care o conţine (mai mult de 17%), constituie în medie - 450 lei per tonă. Mai mult decât atât, la începutul sezonului producătorii de zahăr au acordat gospodăriilor producătoare de sfeclă un ajutor în valoare de 500 lei per ha. Drept rezultat, roada medie de sfeclă pentru un hectar în 2008 constituie  mai bine de 40 tone per ha, iar profitul mediu obţinut din vânzări, la un singur hectar atinge cifra de 19-20 mii lei. Această cifră este mai mare decât cea obţinută la creşterea şi comercializarea altor culturi agricole” – afirmă Asociaţia.

Conform datelor ei, luînd în calcul curăţarea, încărcarea, transportarea pînă la fabrica de zahăr, preţul la sfecla de zahăr cu zaharitatea de 16% în Moldova constituie aproximativ 45 euro per tonă sau 59$ per tonă, Preţurile la această cultură în Rusia constituie: 50$/t, Belarus - 40$/t, Ucraina - 33 $/t, UE - 37$/t (29 euro/t).

Asociaţia recunoaşte că creşterea preţurilor la sfecla de zahăr în Moldova a devenit posibilă graţie aplicării regimului „saif-guard”- un mijloc special de protecţie constituit de un impozit la importul de zahăr.

Drept rezultat al  acestei politici de stat ehilibrate, de dezvoltare a segmentului producătorilor de sfeclă şi zahăr, întreprinderile moldoveneşti de zahăr au putut investi mijloace considerabile de mărire a eficienţei sectorului de materie primă. În anul 2009 preţurile de cumpărare a sfeclei de zahăr s-ar putea menţine la un nivel înalt dacă  se va păstra conjuctura favorabilă a pieţei regionale şi se va continua protejarea pieţei interne.

Adaugă comentariu

MAIB promotii