Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

REPREZENTANŢII ORGANIZAŢIILOR INTERNAŢIONALE SÎNT ÎNGRIJORAŢI DE SITUAŢIA DIN SECTORUL DE APROVIZIONARE CENTRALIZATĂ CU ENERGIE TERMICĂ ÎN CHIŞINĂU

10.11.2008

Chişinău. Reprezentanţa Băncii Mondiale, FMI, BERD, PNUD şi ASDI la Chişinău şi-au exprimat îngrijorarea privind situaţia din sectorul de aprovizionare centralizată cu energie termică în Chişinău.

În declaraţia comună parvenită la INFOTAG, se menţionează că pentru soluţionarea problemei este necesară „stabilirea şi implementarea unui tarif la căldură, care să permită recuperarea costurilor; asigurarea subvenţiilor orientate spre consumatorii vulnerabili; soluţionarea problemei datoriei întreprinderii Termocom”.

În document se aminteşte că, la solicitarea Ministerului Economiei şi Comerţului, a Primăriei Municipiului Chişinău şi a întreprinderii Termocom, BM şi FMI au angajat un studiu independent pentru a ajuta la determinarea tarifelor pentru Termocom la nivel de recuperare a costurilor, care ar putea facilita calea pe viitor.

„Sîntem ferm convinşi că identificarea unei soluţii durabile pentru Termocom, inclusiv a problemei tarifelor, asistenţei sociale şi datoriei, va consolida calea pentru investiţiile ulterioare şi va facilita modernizarea întreprinderii pentru a obţine o eficienţă energetică sporită şi servicii mai bune pentru consumatori. În acest sens, dorim să invităm autorităţile săptămâna viitoare la o întrunire comună dedicată sectorului energetic” – se menţionează în declaraţie.

Autorii ei au subliniat disponibilitatea de a oferi sprijin tuturor părţilor implicate în identificarea unei soluţii durabile.

INFOTAG precizează: O treime de Chişinău a rămas fără căldură din cauza livrării limitate a gazului de către întreprindere Termocom pentru datoriile către “Moldovagaz” în sumă de 36 mil. lei. De asemenea, tariful existent de 540 lei/Gkal nu acoperă, conform estimării experţilor din străinătate, cheltuielile întreprinderii, acesta trebuie majorat la 817 lei. Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, consideră aceste cerinţe de majorare a tarifelor drept “un şantaj politic din partea conducerii centrale în scopul de a-l compromite”.

Adaugă comentariu

MAIB promotii