Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

JURISTUL TUDOR PANŢÎRU ÎI VA REPREZENTA PE ROMÂNII MOLDOVENI ÎN PARLAMENTUL DE LA BUCUREŞTI

03.12.2008

Chişinău. Juristul Tudor Panţîru îi va reprezenta pe românii moldoveni, dar şi pe cei dintr-un şir de state din Europa de Est şi Asia, în Parlamentul de la Bucureşti, ales pe data de 30 noiembrie. O decizie în acest sens a luat marţi seara Biroul Electoral de la Bucureşti, după examinarea rezultatelor votării.

După cum relatează agenţia INFOTAG, Tudor Panţîru a fost înaintat în calitate de candidat de către Partidul Social-Democrat din România, iar în Moldova candidatura sa a fost susţinută de către Partidul Liberal-Democrat şi Partidul Democrat. La această funcţie au mai candidat consilierul preşedintelui Traian Băsescu, Eugen Tomac, propus de Partidul Democrat-Liberal din România şi susţinut la Chişinău de Partidul Liberal, precum şi scriitorul Nicolae Dabija, propus de Partidul Naţional-Liberal din România şi susţinut la Chişinău de către Partidul Naţional-Liberal şi Partidul Ecologist „Alianţa Verde”.

În Republica Moldova din cei circa 2,3 mii de români care au participat la vot 50,6% au acordat preferinţă lui Eugen Tomac, pe locul doi clasîndu-se Nicolae Dabija, iar pe trei – Tudor Panţîru. Aceeaşi ordine s-a păstrat şi pe întreg Colegiul II Europa de Est şi Asia, din care a făcut parte şi Moldova, numai că nici unul din candidaţi nu a acumulat minimul necesar de 50%+1 din voturile alegătorilor. În acest condiţii Biroul Electoral Central de la Bucureşti a utilizat un coeficient matematic electoral destul de complicat, care l-a şi scos pe Tudor Panţîru pe primul loc în lupta pentru mandatul de deputat.

Într-o convorbire cu reporterul INFOTAG, Vlad Filat, liderul PLDM, s-a arătat satisfăcut că candidatul susţinut de formaţiunea sa a ieşit învingător din cursa electorală. Potrivit spuselor sale, „Tudor Panţîru este cea mai bună alegere care putea fi făcută în favoarea românilor din Moldova”.

„Sînt sigur că va reprezenta destoinic interesele românilor din Moldova., Vom profita de ocazie că avem un reprezentant în Parlamentul de la Bucureşti şi vom promova la cel mai înalt nivel în România demersurile în susţinerea semnării Convenţiei privind micul trafic la frontiera moldo-română, privind facilitarea regimului de vize, redobîndirea cetăţeniei române de către românii din Moldova etc.”, a menţionat liderul PLDM.

Adaugă comentariu

MAIB promotii