Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

„PROVOCĂRILE MILENIULUI” ŞI MINISTERUL MEDIULUI AU SEMNAT UN MEMORANDUM PRIVIND ÎMBUNĂTĂŢIREA MANAGEMENTULUI BAZINELOR HIDROGRAFICE

20.01.2012

Fondul „Provocările Mileniului” Moldova şi Ministerul Mediului au semnat un memorandum privind activităţile de îmbunătăţire a managementului bazinelor hidrografice. În cadrul Programului Compact pentru realizarea proiectului au fost alocaţi $102 mil.

Responsabili din cadrul ministerului au relatat pentru INFOTAG că scopul programului este asigurarea pe termen lung a resurselor disponibile de apă pentru dezvoltarea durabilă a economiei naţionale.

Conform memorandumului, Fondul „Provocările Mileniului” Moldova va susţine instituţiile subordonate Ministerului Mediului în identificarea, delimitarea şi clasificarea corpurilor de apă de suprafaţă şi va determina locaţiile de monitorizare, lista de parametri monitorizaţi, frecvenţa de prelevare a probelor.

În opinia organizatorilor, aceste acţiuni vor permite monitorizarea în timp real a calităţii şi cantităţii apei şi vor contribui la identificarea măsurilor de prevenire şi de combatere a inundaţiilor, a eroziunii şi de contracarare a secetei şi deşertificării în Republica Moldova.

Directorul executiv al Fondului, Valentina Badrajan, a precizat la ceremonia de semnare că instituţia va oferi sprijinul necesar ministerului în implementarea Legii apelor, adoptată recent de Parlament, va procura echipament pentru monitorizarea în timp real a apei şi va contribui la instruirea specialiştilor.

Ministerul Mediului va implementa „ghişeul unic” pentru procedura de eliberare a autorizaţiilor de folosinţă specială a apelor şi va asigura accesul la informaţia hidrologică pentru părţile interesate.

Potrivit ministrului Gheorghe Şalaru, implementarea proiectului va permite crearea unei platforme moderne pentru gestionarea resurselor de apă.

Programul Compact este implementat de Fondul „Provocările Mileniului” Moldova. Valoarea Programului este de $262  mil., acordaţi ca ajutor nerambursabil cu scopul de a contribui în perioada 2010-2015 la creşterea veniturilor populaţiei din Republica Moldova prin dezvoltarea infrastructurii drumurilor, renovarea sistemelor de irigare şi stimularea trecerii la o agricultură de performanţă.

 

Adaugă comentariu

MAIB promotii