Русский Română

Partide politice

PARTIDUL VERDE ECOLOGIST A DEPUS DOCUMENTELE DE PARTICIPARE LA ALEGERILE PARLAMENTARE

23 октября, 2014
PARTIDUL VERDE ECOLOGIST A DEPUS DOCUMENTELE DE PARTICIPARE LA ALEGERILE PARLAMENTARE Partidul Verde Ecologist (PVE) a depus miercuri documentele la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru înregistrare în calitate de candidat pentru alegerile parlamentare. Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la serviciul de presă al CEC, după înregistrare aceasta s-a amplasat sub №18 în lista electorală, după partidul „Acţiunea Democratică”.

 

Conform Codului Electoral, în termen de şapte zile din momentul depunerii documentelor CEC va examina pachetul de documente şi va lua o decizie referitor la înregistrarea formaţiunii politice în calitate de concurent electoral.

 

Lista este condusă de preşedintele partidului, colonel în rezervă, Anatolie Prohniţchi, fiind urmat de jurnalista Ala Tofan şi prim-vicepreşedintele PVE, colaboratorul Academiei de Ştiinţe (AŞM), Alexei Palancean.

 

„INFOTAG” precizează: Partidul Ecologist „Alianţa Verde” din Moldova a fost creat la 9 aprilie 1992. Din 2008 partidul a devenit membru cu drepturi depline al Partidului Verde European (European Greens). La al V-lea Congres extraordinar din 15 iulie 2012 s-a decis în unanimitate redenumirea partidului în partidul politic „Partidul Verde Ecologist”. Tot atunci preşedinte al formaţiunii a devenit Prohniţchi. La alegerile parlamentare din 2010 lista partidului a fost condusă de fostul ministru al Securităţii de Stat Anatol Plugaru şi regizorul Valeriu Jereghi.