Русский Română

Partide politice

SOCIALIŞTII AU PĂRĂSIT ŞEDINŢA COMISIEI PENTRU SECURITATE DIN CAUZA REFUZULUI DE A INCLUDE PROPUNERILE LOR PE ORDINEA DE ZI…

04 мая, 2016
SOCIALIŞTII AU PĂRĂSIT ŞEDINŢA COMISIEI PENTRU SECURITATE DIN CAUZA REFUZULUI DE A INCLUDE PROPUNERILE LOR PE ORDINEA DE ZI… Deputaţii socialişti au părăsit miercuri şedinţa comisiei parlamentare securitate naţională, apărare şi ordine publică din cauza refuzul de a include subiectele lor pe ordinea de zi.

 

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, deputatul socialist Ghenadie Mitriuc a cerut viceministrului Apărării, prezent la şedinţă, explicaţii „în baza a ce în Moldova în ajun în Moldova au intrat militarii SUA fără documente necesare?”.

 

„Conform legislaţiei în vigoare militarii trebuie să prezinte livretul militar la traversarea frontierei de stat. În acesta este indicat gradul şi altele – până la numărul armei din dotare. Nouă ieri ne-au fost prezentate paşapoartele. Reprezentantul armatei naţionale nu a prezentat toate documentele necesare. Noi la şeidnţă avem un reprezentat abilitat al ministerului. Să răspundă dumnealui în care temeiuri trupele NATO sunt aici”, a solicitat Mitriuc.

 

El a fost susţinut de colegul de partid, Anatolii Labuneţ.

 

Cinci membri ai comisiei (din şapte prezenţi – „I”) au votat împotriva propunerii lui Mitriuc.

 

De asemenea, a fost respinsă solicitarea de a-l invita la şedinţă pe ministrul Apărării, Anatol Şalaru, care urma să explice de ce în aprilie spaţiul aerian al Moldovei a fost traversate de 17 ori de două aparate de zbor din România, care au survolat şi teritoriul Transnistriei.

 

Nici acest subiect nu a acumulat numărul necesar de voturi.

 

Împotriva propunerii PSRM s-au pronunţat preşedintele comisiei, Veaceslav Untilă, doi deputaţi democraţi, Eugeniu Nichiforciuc şi Constantin Ţuţu, fostul deputat liberal democrat Octavian Grama şi ex-comunistul Anatolie Gorilă.

 

După plecarea deputaţilor socialişti, preşedintele comisiei a închis comisia din lipsă de cvorum.