Русский Română

Partide politice

IGOR TULEANŢEV: CETĂŢENII ŞI GUVERNAREA MOLDOVEI TRĂIESC ÎN LUMI PARALELE

04 августа, 2016
IGOR TULEANŢEV: CETĂŢENII ŞI GUVERNAREA MOLDOVEI TRĂIESC ÎN LUMI PARALELE „Moldova este ţara unde cetăţenii şi guvernarea trăiesc în lumi paralele, unde clanurile oligarhe nu depind de poporul său, de alegerea şi dorinţele lui”, consideră preşedintele Consiliului obştesc „Pentru Patrie!” şi al mişcării obşteşti „Patria – Uniunea Euroasiatică”, Igor Tuleanţev.

 

Solicitat de corespondentul INFOTAG să comenteze situaţia din republică în ajunul serbării celor 25 de ani de independenţă, el a spus că „prea puţin probabil că undeva mai există un popor atât de independent ca în Moldova, de care, într-adevăr, nu depinde nimic”.

 

Tuleanţev a spus că „principala sarcină a guvernaţilor este să obţină independenţa faţă de stat prin unirea cu România”.

 

„Au început cu lozinca „Suntem români şi punctum!”, au continuat cu „marşul prin Găgăuzia” şi au terminat cu declanşarea războiului fratricid în stânga Nistrului”, a spus activistul.

 

În accepţia sa, termenul de „independenţă” presupune, în primul rând, autonomie politică, lipsa supunerii.

 

„În august 1991, Parlamentul Moldovei, când a adoptat declaraţia respectivă, a anunţat despre independenţa ţării faţă de URSS şi de Rusia ca succesor de drept. Deja peste câteva ore, prima ţară care a recunoscut Moldova a fost România. În acel moment noi am devenit independenţi nu numai de Moscova, dar şi de investiţiile în economie, ştiinţă, educaţie, agricultură, industrie. Am devenit independenţi de piaţa de desfacere a producţiei locale, de inovaţii, de tehnologii, de standarde, de relaţii integraţionale”, susţine Tuleanţev.

 

„Astăzi, după 25 de ani, trebuie să ne oprim locului şi să răspundem la o întrebare principială: oare la o asemenea independenţă am visat noi? Cum va fi următorul sfert de veac de independenţă a Patriei noastre şi dacă va mai exista oare Moldova ca stat? Căci aceasta depinde numai de noi, de dorinţa noastră de a trăi şi de a crea”, a subliniat Igor Tuleanţev.